torsdag den 18. juni 2009

Måske kan jeg gøre så den lever yderligere 1.000 år

Monsta Island Czars - The Next 1.000 Years

Det ville blive et meget langt og kringlet indlæg hvis jeg skulle til at sammenfatte blot en brøkdel af Monsta Island Czars (M.I.C.) historie. Ikke alene kender jeg ikke halvdelen af de medlemmer som crewet består af, men der har også været så meget drama og udskiftning i gruppen at det er svært at følge med. Én ting er dog sikkert, Monsta Island Czars som de fleste kender dem er oplsøt og ethvert håb om genforening er nærmest slukket.

Der skulle gå 4 år fra de blev introduceret på MF Doom's "Doomsday", til de endelig fik udgivet deres første plade "Escape From Monsta Island!". Det er til trods for at der allerede i 2000 blev varslet et album med gruppen under navnet "The Next 1.000 Years". Pladen udkom dog aldrig og det eneste som jeg kan finde af reel info er en udgivelses dato og en track list.

Monsta Island Czars "The Next 1,000 Years" -- coming out on May 22nd (2001)

1 - Poison Windz (Megalon, Rodan, Gigan)
2 - What Ya'll Wanna Do (Megalon, Kamackeris)***
3 - Always Stay Out Of My Mind (X-Ray, Kamackeris, Megalon)
4 - On The M.I.C. (Megalon, Rodan, Kamackeris, Kong, X-Ray)***
5 - MINY (Kamackeris, Rodan, Kong, Megalon)
6 - Sumthin' to Prove (Rodan)
7 - Who You Think I Am (X-Ray, Rodan, Megalon, Kamackeris, King Ghidora, Kong)
8 - Fast Lane (Kurious a.k.a. Gappa)
9 - Live Wirez (Gigan)
10 - Run The Sphere (Kong, Rodan, Megalon, X-Ray, Kamackeris, King Ghidora, Jet Jaguar)
11 - Warning (Kong)
12 - What The Deal (Kamackeris)
13 - No Snakes Alive (King Ghidora, Jet Jaguar, Rodan)
14 - Guerilla Warfare (Megalon, Kong)
15 - Blindfold (Megalon, Kong, Rodan)

Jeg vil starte med at slå én ting fast, jeg har ikke kunnet finde nogen blogs, fora, mailgroups, skypager groups, communities etc. som har været i besidelse af/eller har hørt om at denne udgivelse findes, hverken i digital eller fysisk format. Ikke engang en eller anden Internet bootleg er lavet... indtil nu altså

Jeg har nemlig fundet en stor del af de numre som er på den ovenstående trackliste og lavet min egen lille "The Next 1.000 Years". Jeg har fundet alle numre bortset fra to (markeret med ***). Kvaliteten svinger lidt da nogle er gamle vinyl rips og andre er direkte fra CD, men alt i alt en (næsten) komplet unreleased plade fra M.I.C. lejren. Så i kan godt anse dette som værende den første "tobeannounced" exclusive.

Der er et interview med Megalon hvor han taler om at de netop har udsendt "What Ya'll Wanna Do" på Napster, som en teaser til deres sultne fans. Jeg kunne simpelthen ikke finde den nogen steder, hvis der er nogen som ligger inde med den, så må de meget gerne sende den til mig. Det samme gælder selvfølgelig også for tracket "On The M.I.C.", som jeg dog ikke har formået finde noget som helst info omkring. (med mindre der er nogen som kan be- eller af-kræfte at der er tale om dette nummer, som blot har skiftet titel.)

9 kommentarer:

 1. Mange tak TBA. Fatter simpelthen ikke hvor du finder de ting.

  Jeg kan da lige fortælle folk, at alle medlemmerne har taget kunstnernavne efter forskellige monstre, fra Godzilla filmene (undtagen Gamma-Ra, der har taget navn efter et andet japansk kæmpemonster ved navn Gamera, og som ikke har haft noget med Godzilla at gøre så vidt jeg ved). Deres navne er selvfølgelig ændrede så der ikke er problemer med ophabsret.

  SvarSlet
 2. Hey Tba,
  jeg skal til Kina nu her i en måneds tid, og jeg tænkte på om du ikke kunne samle noget af det ultimative tænkemusik du har, lidt a la en top 10 eller sådan noget. Kunne være for fedt at have noget man kan lytte til og tænke over på de lange togture
  Peace
  Ecko
  PS. Monsta Island indlægget var for nice - er blevet en sucker for alt MF dooms shiznit

  SvarSlet
 3. Hvor er det lang tid siden at jeg har siddet og ventet på et nyt fix herinde fra bloggen...
  jeg savner sgu der er lidt aktivitet herinde. TBA, hvis du får tid engang, kunne du så ikke prøve at uploade noget crooked i igen, eller bare hans nye mixtape? det ville være fedt!

  SvarSlet
 4. Hi, can you re-up this MIC "Next 1000 Years" joint? Would be much appreciated. Thanks.

  SvarSlet
 5. Also, the mediafire link for MIC "Next 1000 Years" isn't working on philaflava forum :(

  SvarSlet
 6. I will re-up it here and on Philaflava asap.

  SvarSlet
 7. By the way. Any luck finding that #4 track called "On The M.I.C."? I'm trying to find it myself. If I find it, I will let you know. I look forward to "The Next 1000 Years".
  Peace.

  SvarSlet
 8. The link has been updated. No I haven't been able to find it. I'm starting to think it never leaked, or the title was changed into another song, maybe this one - http://www.youtube.com/watch?v=r84cs_NpEq8

  SvarSlet