fredag den 4. december 2009

Bring da motherfucking Rawkus

Den opmærksomme læser vil nok have lagt mærke til, at jeg skrev Skillz indlægget var det første af to, her kommer så det andet.

Cocoa Brovaz* - Unreleased Rawkus Album (2002)

*På grund af en "cease and desist" ordre fra Smith & Wesson (våbenfirmaet), har Smif-N-Wessun i perioden '98 til '04 været nødsaget til at kalde sig for Cocoa Brovaz. Grunden til at de bruger deres gamle navn efter 2004, er fordi de er blevet ligeglade (siger de selv i flere interviews).

Som i måske har bemærket, ligger den røde tråd imellem dette og Skillz indlægget i, at begge udgivelser stammer fra Rawkus Records. Selvom det overraskede mig at Rawkus overhovedet har skrottet nogen albums, så er det alligevel noget af en bedrift, at det (så vidt jeg er orienteret) faktisk er de to eneste albums som Rawkus nogensinde har lagt låg på, til trods for at det faktisk var et ret stort label i "indie" henseende.

Smif-N-Wessun har - meget ligesom Skillz, svært ved at få fodfæste i rap industrien omkring årtusindskiftet. Efter en tvungen navneændring, går deres første udgivelse under "Cocoa Brovaz" navnet, forbi mangen en Smif-N-Wessun fan, samtidig med at anmeldelserne er langt fra positive. Efter den dårlige modtagelse af "The Rude Awakening", ser Priority ingen anden løsning end at fritstille de to PNC's, hvilket tvinger dem til at lede efter et nyt selskab. Da tilbuddene ikke ligefrem kommer væltende, sætter de sig for at indspille noget selv, hvilket resulterer i "Super Brooklyn" singlen. Singlen ender med at blive lidt af et undergrundshit, hvilket resulterer i en kontrakt hos Rawkus. Tiden hos Rawkus byder på mange gæsteoptrædender på diverse Rawkus udgivelser, samt indspilningen af deres tredje album. Desværre ser albummet aldrig dagens lys, og det når end ikke at få en titel før Rawkus trækker stikket på projektet.

Hvorfor Rawkus vælger at droppe både Skillz og Cocoa Brovaz albumsene er ikke offentligt kendt, men noget kunne tyde på at det skyldes en omstrukturering af Rawkus, som sker i umiddelbart samme periode som begge albums bliver lavet (2002). Omstruktureringen, som betyder et partnerskab mellem Rawkus og Interscope/Geffen, har nok medført en revurdering af selskabets roster, hvor man har skønnet at Skillz og Cocoa Brovaz ikke var en rentabel forretning. Det er selvfølgelig bare min egen lille teori.

Albummet er som sagt indspillet i 2001/2002, og er meget Smif-N-Wessun karakteristisk. Lyden er en klar forlængelse af "The Rude Awakening" - på godt og ondt. Hvilket vil sige at man ikke skal forvente den samme grimeyhed som man fik på "Da Shinning" og at enkelte af numrene er tåkrummende simple i tekst og indhold, heldigvis er det dog kun meget få, da resten af albummet er vintage Smif-N-Wessun anno '98, og burde tilfredsstille enhver fan. Det skal da også nævnes at det er her man finder den hidtil eneste kollaboration mellem Smif-N-Wessun og Pete Rock (som eftersigende skal producere hele deres næste album). Enkelte af numrene er dukket op her og der efterfølgende, både på "Reloaded" albummet og nogle enkelte 12"ere.

Albummet er en vinyl rip, hvilket kan høres på pladestøj/skrat og volume udsving på enkelte af numrene. Lydkvaliteten er ellers ganske god, specielt i forhold til de vinyl rips som ellers florerer på nettet. Vinylen som er rippet har sandsynligvis været et testpres, specielt da der absolut ingen information er at hente omkring selve udgivelsen - og ikke mindst nogen vinyl (i form af promo'er, eller bootlegs). Intet promomateriale blev (så vidt jeg er orienteret) fremstillet og selv titelen er ukendt. Tracklisten skal i for sig heller ikke tages for gode vare, specielt taget i betragtning af at det ovennævnte Pete Rock track blot bliver kaldt "Pete Rock Track".

3 kommentarer:

 1. Tager jeg fejl hvis jeg siger, at du allerede har lavet et indlæg om dette album? Har det nemlig på min computer, og kan ikke forestille mig hvor jeg ellers skulle have det fra :P

  SvarSlet
 2. En dobbelt postering? Det håber jeg så sandelig ikke, jeg kan bestemt ikke huske at have skrevet om det, jeg kan heller ikke finde indlægget. Så det er ikke herfra du har det.

  Der kommer til at gå rigtig lang tid, før jeg er nødsaget til at skrive om den samme udgivelse to gange - bare roligt (med mindre jeg altså gør det ved en fejl)

  Peace
  t

  SvarSlet
 3. Nu bliver jeg totalt i tvivl, jeg tjekker ALLE indlæg i morgen.

  SvarSlet