mandag den 20. oktober 2008

For stram til dødsgangen

MC Hammer - Too Tight

Når man tænker Death Row og halvfemserne, så er det især navne som Snoop, DJ Quik, 2nd II None og måske endda Top Doog, som de fleste kan tale med om. Det er derfor de færreste, som er klar over at MC Hammer også var signet til det notoriske selskab. Jeg har sagt det før og jeg siger det igen, man kan ikke være signet til Death Row i halvfemserne, uden at efterlade en hel del musik, dette er da også tilfældet for den kære Mr. Hammer.

MC Hammer blev eftersigende signet til Death Row på grund af sit gode forhold til 2 Pac, han forlod selskabet umiddelbart efter 2 Pac's død og efterlod sig (i hvert fald) ét album, som rygtedes kun at udgøre halvdelen af et planlagt dobbelt album. "Too Tight" blev lavet i tæt samarbejde med 2 Pac, som ud over at gæste albummet også har skrevet tracket "Unconditional Love".
Too Tight menes at skulle have været et dobbelt album, hovedsageligt fordi titel nummeret mangler (er der nogen som har en fuld version?), som desuden er produceret af den netop afdøde Johnny J (RIP). Den ene CD blev dog udsendt som promo, det er så den vi har nu.

Albummet minder ikke om den MC Hammer, som de fleste kender og er faktisk overraskende fedt. Hans flow er ikke super, ej heller hans lyriske evner, men albummet har den der halvfemser west-coast flavour som jeg personligt er helt vild med.

1 kommentar:

  1. Jeg syn's os at huske en note i 'Have gun will travel' om at Suge var ude efter at gøre Hammer til en superstjerne, men at han ikke ville se posebukserne mere.. Jeg må lige genlæse den bog, for det er en superboga af Ronin Ro..

    SvarSlet