søndag den 28. december 2008

2008 i retrospekt

Så er 2008 ved at komme til sin afslutning og det er blevet tid for mig at lukke bloggen for en tid og nyde de sidste dage inden 2009 ringer på. Der er sket en masse i mit liv det sidste år og det har sat sit præg på bloggen, mange af grundidealerne blev sat på spidsen og 2009 vil se en tilbagenvenden til den originale skabelon, hvor musikken er i fokus. 

Til trods for den anderledes tilgang, har det stadig været sjovt (i hvert fald for mig) "Sunday Giveaway" kørte som jeg havde lovet året ud og der er på den konto blevt givet 63 CD'er væk i årets løb. Jeg har været særlig ked af at jeg ikke nåede at lave flere "One time for your mind" indlæg, men idéen skal revurderes hvis jeg skal have tid til at lave dem ordentlig (måske noget med en diktafon i bilen).

Jeg er ikke så vild med at lave lister, men jeg vil gerne lige komme med nogle tanker omkring de enkelte udgivelser der har været i år (som jeg kan huske).

Nas kom jo med "Untitled" desværre havde "The Nigger Mixtape" mere kant og pladen blev rimelig hurtig glemt for mit vedkommende, dog ikke lige så hurtigt som jeg glemte "Rising Down". Jake One lavede bestemt årets bedste plade, men PaceWon overraskede mig meget med "The Only Color That Matters Is Green" som nok er den udgivelse jeg har hørt mest. 
Statik Selektah fulgte godt op på sidste års bedste udgivelse, den er dog lidt for "finpudset" efter min smag. DJ Muggs fortsatte den fantastiske "vs." serie, denne gang med Planet Asia, som passer suverænt over DJ Muggs' produktioner. DJ Revolution kan jeg ikke rigtig forstå hypen omkring, en meget kedelig plade for mit vedkommende. 
Ice Cube har klart cementeret sin relevans i nutidens west-coast scene. The Game kom derimod med en noget kedelige udgivelse, som havde fortjent bedre skæbne, taget i betragtning at det efter sigende er hans sidste. Snoop gjorde hvad han gør bedst, nemlig at holde sit navn og brand relevant, desværre ville jeg bare ønske han var knap så "original".
Prodigy nåede at udgive 2 albums, til trods for den hårde kritik blev jeg nu meget godt underholdt og jeg håber 2009 byder på flere udgivelser fra Jailbird P.
Elzhi, Reks, eMC, Buckshot og Murs udgav også alle gode solide plader i år, men der var dog ikke rigtig nogen af dem som virkelig slog benene væk under mig.
Common's er slet, slet ikke så dårlig som den er blevet gjort til. 
Kanye's er slet, slet ikke så interessant som den er blevet gjort til.
Ludacris' er slet, slet ikke så god som den er blevet gjort til.
Scarface's er meget, meget bedre end sidste års fiasko og Q-Tips synes jeg stadig er røvsyg.
Nåh ja, Fat Joe lavede også en meget underholdende plade, som faktisk fik utrolig meget rotation hos mig.

Jeg nåede ikke at tjekke det nye fra EPMD, The P Brothers, Atmosphere, 88 Keys plus en masse andre jeg ikke lige kan huske, det må blive i det nye år.

Det var mine ord for 2008, vi ses i 2009.

Peace
tba

6 kommentarer:

 1. Glædeligt nytår når det engang kommer.

  Jeg har personligt kun fået fat i to albums fra i år (men en masse fra andre årene før). De to albums er Jedi Mind Tricks - "A History of Violence", og Mr. Hyde - "The Chronicles of the Beastman".

  Så ud fra de to albums jeg kender fra i år, så vil jeg mene at Mr. Hydes album er det bedste.

  Det bedste nummer fra i år må så være det her: http://www.youtube.com/watch?v=69ZG9v_o9gE

  SvarSlet
 2. Haha du er nød til at tjekke op for Atmosphere, topper min liste over årets bedste;)

  Andre fede:
  EMC - Show
  Substantial - Sacrifice
  Khal Allan - Tuder Og Høvding
  Jake One - White Van Music
  K-Liir - Under den Elektriske Stjernehimmel
  Akrobatik - Absolute Value

  Skuffelser:
  JMT - A History of Violence
  Immortal Technique - The 3rd World
  GZA - Pro Tools
  (ikke decideret dårlige albums, havde bare forventet mere)

  Peace og godt nytår:)

  SvarSlet
 3. Det er ringe at du ikke har faaet hoert Atmosphere, klart den plade jeg har hoert mest i aar! - Men du kunne jo starte din "One time for your mind" med den plade, saa konceptet ligesom bliver relanceret paa den bedst mulige maade...
  Har du foroevrigt faaet nogle hints om hvornaar blueprint 3 udkommer? American Gangster, synes jeg faktisk er det bedste Jay-Z lavede sin Blueprint..

  SvarSlet
 4. i burde tjekke east coast avengers album prison planet ud. fedeste plade i år.
  andre gode er:
  sabac - the ritual
  Snowgoons - black snow
  termanology - politics as usual

  SvarSlet
 5. Lidt forsinket, men: Godt nytår ;)

  Offtopic: M Dobbl H, hvis du ser det her, er der så en chance for du kan anbefale nogle numre ala "Killer Collage", for det nummer er da for vildt. Behøves ikke nødvendigvis være med Mr Hyde.

  SvarSlet
 6. Rune: Ved jeg sgu næsten ikke lige, men kan fortælle dig at nummeret er produceret af Sean Strange, og at han har produceret det meste at Mr. Hydes nyeste album. Dog synes jeg ikke han slipper lige så godt fra det som på "Killer Collage".
  Mr. Hydes første album er dog at anbefale. Ikke pga. Mr. Hyde, men pga. Necros mega fedde beats.

  Men ellers så prøv at lytte til noget fra Psycho + logical lejren (Necro, Q-Unique, Ill Bill osv.)

  SvarSlet