søndag den 25. januar 2009

Sunnudagur soundtrack - New Jersey Drive

Så er jeg endelig tilbage på bloggen, jeg har haft sindsyg mange problemer med min computer, så jeg har ikke kunne komme på nettet før nu. Derudover har jeg haft rimelig stress med at få ordnet en masse bank ting, som har gjort det muligt for mig at købe en "ny" bil, men som samtidig ikke rigtig har gjort det muligt at få skrevet nogen indlæg.

New Jersey Drive

Det er netop det nye bilkøb som har inspireret dagens indlæg og soundtracket til NJD har været det første musik som er blevet spillet i "alle" de biler jeg har haft.

NJD er lidt af en kult-klassiker i min verden. Det er uden tvivl en af de bedste "hood" film der er lavet, men har dog aldrig rigtig formået at opnå samme popularitet som "Menace II Society" og "Boyz n the Hood". Filmen handler i meget grove træk om en gruppe unge fra New Jersey, som morer sig ved at stjæle biler.

Soundtracket (eller rettere soundtracksene) til NJD har længe været kendt som et af de bedste hip-hop soundtracks, og man mente da også allerede dengang at filmens musik var så stærkt at man blev nødt til at fordele det over to seperate udgivelser, henholdsvis en vol. 1 og vol. 2.

Begge CD'er er spækket med suveræn 90'er hip hop og selvom en del af numrene dukker op på senere udgivelser, er det specielt sammensætningen af numrene, som har gjort netop dette soundtrack så populært. I og med filmen tager sit udgangspunkt i New Jersey er det hovedsageligt east coast kunstnere, som Redman, O.C., Organized Konfusion, Black Moon, Smif-n-Wessun, Keith Murray, Jeru, Biggie etc. etc. som pryder tracklisten. Det betyder dog ikke de andre kyster er forsømt og der er også solide numre fra blandt andre; Outkast og MC Eiht. 
Derudover er det også her man finder det suveræne "Jersey" track af Queen Latifah, som uden tvivl må siges at være et af hendes bedste.

1 kommentar:

  1. Slap dog af en bil.. Hvad løntrin har du lige fået forhandlet dig frem til?

    SvarSlet