søndag den 11. januar 2009

Sunnudagur soundtrack - Tresspass

Søndagen er over os, og jeg har fundet et soundtrack som jeg mente var værdigt til at udfylde dagens tomrum.

Trespass
Filmen er lavet i 1992 og er med blandt andre Ice-T og Ice cube, selv om de begge spiller karikerede typer, så er filmens handling langt fra en gang-banger historie, som man måske kunne forvente i en film med de to is-mænd i hovedrollen. Derimod handler filmen om en skjult guld skat, i en forladt bygning. Jeg gider ikke rigtig gå i store detaljer om filmens handling, men vil sige at den er meget underholdende, til trods for at den ikke kræver den store tanke virksomhed.

Soundtracket skal det jo også handle lidt om, og heldigvis er albummet flere klasser over filmen både med hensyn til indhold og kvalitet. Titel nummeret er lavet specielt til filmen og er selvfølgelig med både Ice Cube og Ice-T, derudover har Ice-T ét andet nummer med, som også kan findes på hans "Home Invasion" plade. Ellers er albummet fyldt med skjulte perler, der er blandt andet Gang Starr's "Gotta Get Over (Taking Loot)", som ellers kun er på 12" eller Full Clip opsamlingen. Public Enemy's "Gotta Do What I Gotta Do", som ellers også kun optræder på en opsamling. Et nummer med Penthouse Players Clique, som nok var påregnet deres første og eneste plade men som ikke kom med. To dejlige nummre med henholdsvis W.C. & The Maad Circle og Black Sheep, som jeg i hvert fald ikke er faldet over nogen andre steder. 
Sidst men bestemt ikke mindst er det også her man finder det sindsyg fede Lord Finesse "You know What I'm About", som senere dukker op i en original version med Big L på hans "From The Crates To The Files" album.

Alt i alt er dette et virkelig fedt hip hop album, godt båret af nogle bund-solide kunstnere og en masse "sjældne" numre. Som en lille bonus har jeg tilføjet et ekstra nummer, det drejer sig om et track ved navn "Looters" som oprindeligt skulle have fungeret som titel-nummer, men filmens navn blev ændret i sidste øjeblik på grund af optøjerne i Los Angeles og sangen blev derfor skrottet. 

2 kommentarer:

 1. off topic:
  Hej
  Du har vel tilfældigvis ikke Black Star - B-Sides & Rarities. Kan virkelig ikke finde den nogen steder.
  Mvh magnus

  SvarSlet
 2. nevermind.
  fandt det efter 1 times google detektivarbejde. http://www.megaupload.com/dk/?d=75IG1Z23

  SvarSlet