torsdag den 28. februar 2008

One Time For Your Mind (del 8) Pete Rock - NY's Finest

Selvom jeg har købt en del CD'er siden sidste gang jeg lavede et af de her indlæg, så er det ret lang tid siden der er kommet en CD, som jeg mener har "fortjent" at blive kørt igennem møllen.
Så jeg hopper straks ind i det, med følgende nye udgivelse:

Pete Rock - NY's Finest

1) Pete Intro
Et par film samples og lidt scratch, er en helt fin Intro og ligger rigtig fint op til næste nummer.

2) We Roll (Feat. Jim Jones & Max B)
Dejligt jazzet beat, Jim Jones rapper og hans stemme er sindsyg kedelig og lyder helt lavt i forhold til selve tracket. Næste mand på beatet er Max (kender ham ikke lige umiddelbart), han gør intet for at forbedre dette track. Beatet havde helt klart fortjent bedre. Pete Rock er sidste mand på mikrofonen og det er da lidt flovt for Jim Jones og Max at han out-shiner dem begge.

3) Till I Retire
Pete Rock ser ud til at være eneste mand på dette track, beatet er (som forventet) rigtig fedt og Pete er faktisk ganske udemærket på mikrofonen, selvom hans flow bestemt godt kunne blive bedre. Gad vide om han selv skriver sine rim? Tracket er lidt langt og Pete's manglende flow gør det hele lidt monotont.

4) 914 (Feat. Styles P & Sheek Louch)
Lidt kedeligt beat, som godt kunne "bange" lidt mere taget i betragtning af de gæstende rappere. Begge rappere levere som forventet, dog heller ikke mere. Ikke et direkte dårligt nummer, men bestemt heller ikke et super nummer, som mam ellers godt kunne forvente af rappere af denne kaliber.

5) Questions (Feat. Royal Flush)
Meget dystert beat, Royal Flush rapper perfekt ind over beatet med dyster east coast lyrik. Nummeret er kort og kontant og slutter efter cirka 2 minutter. Helt perfekt.

6) Best Believe (Feat. Redman & LD)
Stemningen ryger lige et hak op, og beatet er præget af blæsere og en halvfjerdser agtig "blacksploitation" lyd, som sikkert ville have passet godt til et American Gangster remix projekt. Redman og LD, gør det okay, men beatet passer bare ikke rigtig til denne her slags tracks, hvis det måske havde været Snoop. Derudover er omkvæddet vildt irriterende, og passer virkelig ikke ind i tracket. Virkelig ærgeligt, da jeg ellers havde hørt gode ting om det her nummer.

7) Ready Fe War (Feat. Chip Fu & Renee Neufville (formerly of Zhane))
Pete og en rasta fyr snakker lidt om Jah og alle mulige "klat" ord (bombo-klat, blood-klat osv.) Lyder egentlig lidt som et Quentin Tarantino soundtrack skit. Så kommer der lidt reggae jammer, med nogle skudsalver. Lyder som "Welcome To Jamrock" riddimet, som er blevet justeret en smule. Dette er egentlig et reggae nummer, det er lidt kedeligt og tilfører virkelig ikke særlig meget nyt til genren. Meget anonymt nummer, som ikke gør meget for at prøve at skille sig ud, virker underligt malplaceret på et Pete Rock album.

8) Don't Be Mad
Endnu et nummer hvor Pete Rock rocker mic'en alene. Beatet er dejligt underspillet med nogle fede cuts. Igen gør Pete det okay, men hans meget kedelige flow gør det altså til en krig at komme igennem et 4 minutters track med ham.

9) Bring Yall Back (Feat. Little Brother)
Et ret bombastisk beat, som er ret stille men som lyder af rigtig meget (hvis det giver nogen mening). Little Brother er virkelig på toppen lige i øjeblikket og de skuffer ikke på det her track. Helt klart et af de bedste numre indtil videre, og det er selvom det egentlig er lidt kedeligt.

10) The Best Kept Secret (Feat. The Lords Of The Underground)
Lords of the Underground??? Jeg troede de var døde... Anyway, beatet er det første beat på albummet, som virkelig lyder som et Pete Rock beat. Lords of the Underground lyder helt hjemme på beattet og tracket lyder mere som noget der er lavet i 1993 fremfor 2008, og det er der bestemt ikke noget galt i. Hvis det ikke havde været for kultur-referencerne så kunne man nemt bilde mig ind det var lavet i start til midt halvfemserne.

11) That's What I Am Talking About (Feat. Rell)
Mellow beat, Rell starter tracket med noget sang og Pete Rock rapper, hans flow er ikke lige så kedeligt som på de andre tracks, men hans manglende lyriske evner skinner dog ret meget igennem. Dette track kunne have været godt hvis han havde haft samme karisma som Ghost eller Method Man, det har han bare ikke, og med næsten 5 minutter, bliver det her track virkelig kedeligt og uinspirerende.

12) The PJ's (Feat. Raekwon & Masta Killa)
Fucking fedt beat, sindsygt mellow og underspillet på en sindsyg overlegen måde. Raekwon rapper om det han kender aller bedst, "the coke game". Omkvæddet virker lidt fejlmatchet i forhold til resten af trackets stil, men det gør ikke det helt store og det er hurtigt glemt når Masta Killa hopper ind og (næsten) out-shiner Raekwon.

13) Made Man
Pete Rock rapper igen om sig selv, om alle de ting han har opnået, og om at være en "Made Man". På lige netop det her track, passer hans lidt "kedelige" flow faktisk rigtig godt, minder mig lidt om Masta Ace på en eller anden måde. Helt klart det bedste Pete Rock solo nummer på skiven. (indtil videre)

14) Let's Go (Feat. Doo Wop)
Når man snakker om Masta Ace, så kommer der lige et track som bruger "God Old Love" samplet, dog på en lidt anden måde, pudsigt. Anyway, meget kort nummer, som virker mere som om det skulle have været på et Doo Wop mixtape.

15) Comprehend (Feat. Papoose)
Pete Rock starter tracket med omkvæddet og Papoose begynder med typiske vers, som vi alle har hørt en milliard gange før. Papoose trænger virkelig til at forny sig selv, kedeligt, kedeligt track. Beatet er også røvsygt.

Opsummering
Jeg forventer ikke specielt meget af et Pete Rock album, men jeg vil starte ud med at sige, at jeg forventer en hel del mere end det her.
Albummet mangler en klar musikalsk rød tråd, og virker meget roddet og usammenhængende. Med få undtagelser er der ingen af kunstnerne på albummet, som leverer deres A-game og det virker helt underligt at et Pete Rock beat ikke længer kan tvinge det bedste frem i kunstnerne. Derudover virker det totalt underligt at man ikke har satset "større" på albummets gæste-liste, man kunne da godt forvente at Pete Rock kunne tiltrække større kunstnere end dette, jeg gider fandme ikke høre Jim Jones over et Pete Rock beat.

Tryk her for at hente: Pete Rock - NY's Finest (sampler)

3 kommentarer:

  1. You goddamn right, det er da totalt malplaceret at ivitere Jim Jones ind på en Pete Rock plade. I det hele taget irriterer han mig lidt... Jeg tror så ikke at jeg gider hente sampleren, for det lyder sgu ret nederen idet hele taget. Det skulle da lige være for at høre Rae igen over et mellow beat, håber virkelig Cuban Linx 2 kommer ud, og på den fede måde!

    SvarSlet
  2. Har ikke hørt det endnu undtagen "the PJ's", hvilket er et ret fedt nummer. Men det bliver da spændende at høre engang.

    SvarSlet
  3. lavede lige den fejl at smide soul survivor 2 på efter at have lyttet til albummet, fuck hvor er han faldet af på den.

    SvarSlet