mandag den 19. maj 2008

One time for your mind (del 11) Prodigy - H.N.I.C. pt.2 - Dybb Pøbel (del 4)

En lille hurtig kommentar inden jeg fortsætter; der kommer ingen Onsdags Bio i denne uge, jeg forklarer nærmere på søndag.

Jeg har haft H.N.I.C. pt. 2 liggende i CD reolen lige siden den er kommet ud, uden overhovedet at lytte den igennem indtil for et par dage siden, så den kunne blive en del af denne lille tema uge. Nu kan jeg endelig lytte den igennem, og jeg kaster mig ud i det i en fart.

Prodigy - H.N.I.C. pt. 2

1) Real Power Is People
Typisk "Iluminati" inspireret intro, som passer fint ind i en Mobb Deep plade. Beatet starter, ikke et typisk Mobb beat, men Prodigy lyder super tight. Et rigtig fedt åbningsnummer, forhåbentlig lægger det stilen for resten af pladen.

2) The Life
Tracket starter med en lille intro, fra hvad der lyder som et attentat. Lidt dystert beat, hvor der er lagt lidt synths og noget som lyder lidt som noget fra et spøgelseshus, ikke et vildt fedt beat. Prodigy rapper noget grimey shit, om at være den hårdeste osv. osv. Et okay track som ikke er super originalt, eller noget. Men heldigvis lyder Prodigy, som han plejer.

3) Young Veteranz
Rigtig, rigtig fedt beat, som jeg har lidt svært at forklare, men det er fedt. Prodigy fortsætter stilen fra de to andre tracks. Selv om tracket godt kunne lyde som noget 50 Cent ville hoppe ind på, så ville det bestemt heller ikke gøre noget, tracket lægger nærmest op til at blive gæstet.
Et lille remix med Cormega og Havoc, ville være suverænt. Bortset fra det, er det et sindsygt fedt nummer.

4) Illuminati
Det kan være de skulle have gemt Introen til det her track, beatet er lidt irriterende, det lyder som et Ruff Ryders reject beat. Virkelig, virkelig skod beat og Prodigy's sløve delivery og ligegyldie lyrik gør intet godt for det her nummer. Meget hurtigt videre.

5) New Yitty
Endnu et beat som minder meget som om det kunne være i en dårlig 60 dracula gyser, men på det her funker det meget godt. Prodigy er rigtig grimey på det her track, selv om lyrikken er lidt monoton og cliché præget, så er omkvædet og enkelte finesser ved tracket med til at løfte det op over det normale.

6) ABC
Det her track må jeg indrømme at have hørt før, jeg ved der har været en del kritik af det. Men jeg syntes faktisk det er et meget fedt track, selvom Prodigy lyder lidt doven i forhold til de andre numre der har været indtil videre. Jeg ved meget af kritikken har været på omkring omkvæddet, men jeg syntes faktisk det lyder vildt griner og giver tracket lidt andet. Der mangler bare lige et gæste vers fra Sean PPPPPP!

7) Click Clack (Feat. Big Twin)
Meget mellow beat, med lidt gunclaps i baggrunden. Prodigy rapper noget grimey shit, og tilpasser sig fint til beatets meget stille vibe. Big Twin hopper ind og jeg elsker bare hans flow, ville dog ønske han lige var lidt mere på tracket. Ellers et meget fedt track, dog lidt kort i forhold til hvad der bliver lagt op til.

8) Veterans Memorial pt.2
Rigtig stille beat, med violiner og et soul sample som er speedet op, ikke et særlig godt beat i mine øre, de skulle vidst bare have ringet til 9th Wonder, i stedet for at prøve at gøre ham kunsten efter (det kan selvfølgelig godt være det er et 9th Wonder beat, jeg har ikke lige coveret ved hånden). Anyway, Prodigy rapper om sine faldne venner og familie medlemmer, ikke særlig overbevisende eller rørende på nogen måde. Lidt for langt, lidt for kedeligt og lidt for søgt.

9) Field Marshal P (Feat. Un Pacino)
Meget strippet beat, som stadig lyder af ret meget, det lyder ret industrielt uden at have en særlig metalisk lyd, jeg har lidt svært ved at forklare hvordan beats lyder, men jeg prøver. Prodigy er lidt kedelig på det her track, han kunne ellers virkelig rippe det her track, men det gør han bare ikke rigtig. Håber lidt at Un Pacino gør noget for tracket, det gør han ikke rigtig, så det forbliver ret anonymt.

10) 3 Stacks (Feat. Big Twinz)
Lidt irriterende beat, lyder som en der slår på et glas med en ske. P er lidt anonym og gør ikke meget for at gøre tracket specielt, omkvæddet lyder lidt som Lil' Wayne, han ville faktisk passe meget godt ind på det her beat. Big Twinz hopper ind, jeg er nærmest ligeglad med hvad han siger, for hans stemme er bare så syg. Anyway, et vildt kedeligt nummer, nothing special.

11) When I See You
Meget funky beat, som banger rigtig godt, det kan jeg godt lide. Når man sidder og nærlytter Prodigy, så kan man egentlig godt høre han ikke er verdens bedste lyrikker. Men okay, det gør ikke det helt store. Kan meget godt lide det her nummer, det er ganske udemærket.


12) It's Nothing (Feat. Big Noyd)
Et rigtig banger beat, som dog lyder lidt rodet med lidt for mange effekter smidt ind i mixet. Noyd er som sædvanlig sindsyg anonym, med middelmådige rim. Prodigy kører på auto, med nogle "you can't fuk with Mobb Deep" rim. Kedeligt, kedeligt, kedeligt.


13) I Want Out (Feat. Havoc & Un Pacino)
Meget dystert og "stort" beat med orgel og hele svineriet. Alle 3 rappere leverer gode rim, selv om emnet om at ville forlade gade livet er lidt slidt, så er det et rigtig fedt track. Som passer rigtig godt ind til at afslutte albummet.


14) ABC's Vox Spanish Remix Teaser (Bonus Track)Det her er en spansk version af ABC tracket, forstår ikke rigtig hvorfor. Men jeg kan huske at der var en pressemeddelelse for et lille år siden, som sagde at alle fremtidige G-Unit udgivelser skulle udkomme på flere forskellige sprog, dette er vel et af resultaterne.


Opsummering
Jeg syntes faktisk det er et ret fedt album, jeg var i forvejen ret glad for "Return Of The Mac" og jeg syntes at denne udgivelse passer fint ind som en efterfølger til denne. Men hvorvidt jeg syntes at den fortjener at være "H.N.I.C."'s officielle efterfølger er dog en lidt anden sag, der mangler albummet desværre en del. Desuden syntes jeg at Prodigy's lyriske mangler skinner meget igennem på albummet, og det lægger man faktisk ret meget mærke til. Især taget i betragtning af, at der mangler nogle tracks der virkelig minder en om hvorfor Prodigy var hoved negeren i kontrol. Et okay album, som nok skal vokse på mig.


Tryk her for at hente: Prodigy - H.N.I.C. pt. 2 (sampler)

2 kommentarer:

  1. Du synes det er dårligere end H.N.I.C. 1? Så tror jeg sgu ikke jeg smider penge efter den her! Var skuffet over den første, synes den har nogle store mangler

    SvarSlet
  2. Jeg elsker den første H.N.I.C., men det er nok også fordi jeg har helt vildt mange minder og lignende fra dengang den udkom. Jeg har hørt 2'eren ret meget og den er vokset på mig, men pre-release versionen som jeg har sat op er klart federe end den endelide, hvis du ikke har hentet den, så burde du lige gøre det og hvis du ikke kan lide dén, så vil du heller ikke kunne lide købe versionen.

    SvarSlet