tirsdag den 10. november 2009

24 karat til den store straffer

Fuck hvor lyder den overskrift forkert, men jeg står sgu ved den...

Christopher Rios aka. Big Punisher (10. november 1971 - 7. februar 2000)

I dag ville Big Pun have været 38 år, han nåede kun at lave to albums mens han levede, og han er en af de få døde kunstnere hvis bagkatalog ikke er blevet lænset for alt hvad det er værd. Det er både heldigt og underligt, for Pun må siges at være en af de absolut største personligheder (Pun intended) inden for den såkaldte latino rap.

I anledning af Pun's fødselsdag har jeg valgt at gøre noget lidt anderledes. I stedet for at hive et eller andet mixtape frem, som kan findes overalt i disse dage, har jeg valgt en skrottet plade, fra en af sine kumpaner fra way back.

Cuban Link - 24k

24k blev lavet i perioden inden Pun's død, det var meningen at albummet skulle udgives, men det blev udsat (og eventuelt skrottet) på grund af stigende urolighedder mellem Cuban Link og Fat Joe. Cuban Link havde oprindeligt været en del af "Full A Clips Crew" med Big Punisher, som dengang gik under navnet "Big Moon Dawg". I midten af halvfemserne træffer Pun og Joe hinanden, Joe inviterer ham med på sin næste udgivelse "J.O.E. - Jealous Ones Envy". Efterfølgende danner Bun og Joe gruppen Terror Squad, som hovedsageligt består af medlemmer fra Pun's førnævnte gruppe. Efter Pun's død har Fat Joe svært at holde fast i tropperne, som vender sig mod ham én efter én.

Cuban Link nåede dog at indspille et album, under sin tid med Fat Joe og co., albummet blev som sagt ikke til noget, hvilket medførte en del bøf tracks frem og tilbage mellem Link og Joe. Et enkelt af disse tracks er da også at finde på denne udgivelse, hæftet på som bonus nummer, da Joe ellers optræder på albummet en enkelt gang.

Albummet er ganske enkelt fantastisk, hvis man kan lide Big Pun, Fat Joe og sen-halvfemser rap, så vil man bestemt ikke blive skuffet. Big Pun gæster på to af numrene, men derudover gæster Ja Rule (dengang han var hardcore, jo det var han engang), Noreaga (dengang han kunne lægge et hårdt vers), M.O.P., Kool G Rap, Fat Joe og mange andre. Albummet er typisk latino rap, med nogle hardcore tracks, blandet med nogle smooth out RnB tracks. Hvis man er fan af Pun og Joe, så skal man bestemt give denne udgivelse et lyt.

1 kommentar:

  1. Wow! det glæder jeg mig sgu til at høre. Altid awesome at høre noget med the Punisher...

    -Ejgilo

    SvarSlet