onsdag den 3. marts 2010

Kongen af 45'erne viser funken frem

Jeg prøver at gøre det til en fast vane, og huske at dække nogle af de udgivelser, som bloggen efterhånden har specialiseret sig i, ved siden af de faste indlæg. Det er faktisk lykkedes ganske godt her på det sidste, så ingen grund til at ændre på det.

The 45 King - Put The Funk Out There LP (unofficial promo release)

DJ Mark The 45 King, eller blot The 45 King (som han har kaldt sig i en del år efterhånden), er måske ikke en producer hvis navn alle lige kan genkende, specielt hvis man ikke rigtig har fulgt/opsøgt hip hop fra slutfirserne/start halvfemserne. Ud over at være "stifter" og medlem af The Flavor Unit, blev han særligt kendt for sine mange break-beat plader, hvor i særdeleshed "The 900 Number" skabte ham megen opmærksomhed.

The Flavor Unit var et kollektiv af MC's og én producer (The 45 King, duh), som blandt andre talte Queen Latifah, Apache (RIP), Chill Rob G, Lakim Shabazz og Freddie Foxxx. Selvom det umiddelbart var Mark, som varetog The Flavor Unit's interesser de første par år, fører et stofmisbrug til, at Queen Latifah overtager styringen og viderefører Flavor Unit navnet over i hendes eget management selskab "Flavor Unit Management", som ender med at blive et ret så succesfuldt foretagende. Netop stofmisbruget, er en af årsagerne til at 45 King ikke får ordentlig fodfæste med sin solokarriere, og i sidste ende mister en pladekontrakt hos Warner.

The 45 King spenderer derefter tiden med diverse remix projekter, og enkelte produktioner op igennem midt- til slut halvfemserne, hvor det lykkedes ham at producere to af vor tids absolut største hip hop skæringer (målt i kommerciel succes), nemlig "Hard Knock Life" og "Stan", med henholdsvis Jay-Z og Eminem (det er der stensikkert mange som ikke vidste). Derudover benytter han også tiden med at arbejde på sit længeventet soloprojekt, som han desværre aldrig afslutter, umiddelbart fordi han ikke kan finde nogen som vil udgive det (sådan læser jeg det i hvert fald i det her interview). Men selvom The 45 King ikke selv afslutter projektet, afholder det dog ikke nogen fra at fremstille en særdeles vellignende "officiel" promo LP af albummet.

Promoen, som er trykt med både Def Jam Music Group og Rocafella Records logo, samt korrekt contact information til Polygram Distribution, viser sig dog at være intet andet end en bootleg, omend en meget omstændig en af slagsen (se billede her). Selvom der aldrig har fremgået en officiel tracklist for albummet, vedkender The 45 King at bootlegen i høj grad minder om den vision han selv havde for albummet, hvilket giver ham en stærk mistanke om hvem bootlegeren måtte være, selvom han aldrig røber et navn (det står også i det førnævnte interview).

Bootlegen har floreret på nettet i et stykke tid, men der er desværre en fejl i henhold til den rigtige bootleg, hvilket gør at vi desværre står og mangler fire tracks. Det er lykkedes mig at finde to af dem, men der mangler stadig to (markeret med *).

The 45 King - Put The Funk Out There

1) Check It Out (Feat. Jay-Z & Lady Champain)*
2) Put The Funk Out There (Feat. Kid Capri)
3) Harlem Bros (Feat. Big Pooh)
4) Latee Rocks Da Bells (Feat. La Tee)
5) Jersey State Of Mind (Feat. Queen Latifah)
6) Roll With Me (Feat. Big Pooh)
7) Simplicity (Feat. Big Pooh & Chill Rob G)
8) Super People (Feat. Lady Champain)
9) Welcome To The Terrordome (Feat. Lady Champain)
10) On And On (Feat. Terry Lorrenz)
11) Double Dare (Feat. Diamond D)
12) Drop The Bomb (Feat. Lady Champain)*

Endnu engang; hvis der er nogle af jer derude, som ved et tilfælde skulle have et af de to numre (eller dem begge), så håber jeg i vil dele dem med os, så vi kan få samlet albummet. Albummet kan nogle gange købes på Discogs eller ebay, og går pt. for 2-300$. Selvom lydkvaliteten ikke er super, er det nogle gennemgående fede numre, og den anderledes version af "Jersey" som man ellers kender fra soundtracket til New Jersey Drive, er downloadet værd alene.

2 kommentarer:

  1. Den lever hos mig, jeg har lige opgraderet til MediaFire Pro, så mine links burde ikke kunne dø længere. Hvad siger den da?

    SvarSlet