tirsdag den 5. juni 2007

Et rødt bånd fra en hurtig DJ

DJ Quik - The Red Tape

"You never been on a ride like this befo' / with a producer who can rap and control the maestro"

Hvem har sagt disse ord? Ja, den er ikke særlig svær... men hvis der er nogen producer som kan tillade sig at rappe med på lige netop denne sætning, må det siges at være DJ Quik.

DJ Quik var, om nogen, med til at definere lyden af tidlig West Coast gangsta musik og med en stemme og flow der henleder tankerne på Eazy-E, er der absolut ingen undskyldning for at glemme DJ Quik når man snakker bedste producer/rapper. (Især taget i betragtning af at han rent faktisk selv skriver sine tekster)

"The Red Tape" er det sidste af mange hjemmelavede mixtapes, som DJ Quik lavede og solgte når han spillede forskellige DJ jobs i Californien. Båndet er lavet i samarbejde med 2nd II None, AMG og Hi-C, og blev produceret i 1987, da DJ Quik ikke er mere end 17 år.
Efter sigende skulle "The Red Tape" være årsagen til at "Profile Records" valgte at skrive kontrakt med den unge producer/rapper og mixtapet indeholder da også ét af hans største hits "Born and Raised in Compton", som dukker op på hans første plade "Quik Is The Name".

"The Red Tape" er (vil jeg vove at påstå) umulig at fremskaffe i original kassette format, og selv en digital kopi som denne er ikke det nemmeste at finde i verdenen. Dette gør selvfølgelig denne udgivelse ekstra spændende at have i samlingen, og det skader selvfølgelig heller ikke at musikken er genial.

Tryk her for at hente: DJ Quik - The Red Tape

4 kommentarer:

 1. Det er nemlig grunden til at jeg besøger denne side. Mixtapes, demobånd og uudgivede albums.

  Godt arbejde!

  SvarSlet
 2. Hey,

  tak for det, det er fedt at læse de gamle stam-læsere stadig dropper forbi, selv efter en lang pause.

  SvarSlet
 3. Ecco Leader One7. juni 2007 kl. 13.17

  Hey TBA,
  jeg vil bare takke dig for en super fed blog du har lavet for en så hungrende hiphopper som mig...

  Nu er det ikke alle ting jeg har så dybdegående viden indenfor, men jeg kunne godt tænke mig noget af det bedste materiale fra LL Cool J, men det er mest på grund af den hårde MC han var, og ikke den pigelæflende røv han blev... Hvilke albums ville du anbefale mig?? by the way, du skulle vel ikke sidde inde med mere materiale fra Cuban Linx 2? My corner var super dope...

  SvarSlet
 4. Hey Ecco,

  Send mig en mail så hooker jeg dig op.

  tobeannounced@gmail.com

  Peace
  tba

  SvarSlet