torsdag den 7. juni 2007

Hvem vil ha' bøf? (del 7)

Jeru Da damja vs. Gangstarr Foundation

Der har været nogle ønsker omkring denne her bøf, nu har jeg så endelig fået fat i nummeret og jeg skynder mig at smide det op så i ikke bliver snydt.

Balladen mellem DJ Premier og Jeru er ikke særlig veldokumenteret og det er faktisk relativt svært at finde nogen interviews eller anden pålidelig information omkring deres bøf. Dog ser det ud til at alle rygter peger mod at Jeru følte sig snydt rent økonomisk af sin gode ven, og derfor udsendte diss tracket "Friend or Foe" på promo EP'en "East New York Stalks".

Men da jeg søgte på informationer omkring denne bøf, faldt jeg over en meget interessant teori som faktisk ikke lyder helt dum, og det hele starter med denne her bøf:

Jeru Da Damaja vs. Bad Boy

Jeru Da Damaja og Biggie var, til at starte med, rigtig gode venner og der var eftersigende planer om at de skulle indspille et track sammen med M.O.P. under titlen "Brooklyn Niggas" til "Ready To Die Albummet". Tracket blev dog aldrig en realitet, da Puff Daddy ikke mente at det ville passe ind i pladens kommercielle apel. Dette kunne være grunden til at Jeru indspillede tracket "One Day" fra hans "Wrath of the Math" plade, hvor han kommer med sin klare holdning omkring Puff Daddy's indvirken på Hip Hop.

"If I recall correctly I last saw hip-hop down at Bad Boy / We'll see if Puff knows whassup
Cuz he's the one gettin' him drunk and fuckin' his mind up"

Dette klare angreb på sin ven og mentor, ville Biggie ikke finde sig i og han indspillede tracket "Kick In The Door" som blev produceret af DJ Premier (det er her balladen ligger), i tracket rapper Biggie følgende til DJ Premier:

"Yo son, I’m suprised you run with ‘em / I think they got cum in ‘em
’cause they nothing but dicks"

Derudover indeholder tracket mange andre referencer rettet mod Jeru, Nas og Raekwon. Teorien går på, at Jeru blev fornærmet over DJ Premier's samarbejde med Biggie på diss tracket og at det var grunden til at han indspillede "Friend of Foe".

Jeru og Premier har ikke arbejdet sammen siden.

3 kommentarer:

 1. Wow...
  Mange tak. Så havde du ikke glemt mig. Havde nemlig selv undersøgt lidt med den der beef. Det var derfor jeg gerne ville høre Jeru's disstrack. Har i forvejen "One Day" og "Kick in the Door".
  Mange tak.

  SvarSlet
 2. Forresten... Hvem er ham den anden rapper på Friends or Foe?

  SvarSlet
 3. Uhh fedt!

  Har længe glædet mig til denne post! Mange tak TBA!

  Forsæt den go'e stil. Cool blog!!

  SvarSlet