fredag den 18. januar 2008

Stram rygsækken (del 5)

Så er det blevet tid til at skrive det sidste indlæg i min lille "bacpacker" uge, som afslutning har jeg valgt en udgivelse, som jeg ikke selv havde hørt om, før jeg selv faldt over den for en lille måned siden.

Phonte - The Story of U.S. (Unheralded Symmetrics)

Denne CD blev lavet på et tidspunkt hvor Phonte's solo projekt netop var blevet droppet af pladeselskabet, han gik derfor sammen med produceren Eccentric (ikke ham her) og lavede et hylende morsomt koncept album.

Pladen handler om rap gruppen "Unheralded Symmetrics", der består af de to rappere Paradoks The Bilateral Metaphore og Scientifical, som "repper" Idaho . Her følger vi de to rapperes vej til den store pladekontrakt og berømmelse. Undervejs bliver de nødsaget til at skifte deres stil og det er netop her at pladen virkelig skinner igennem. For i bund og grund er historien blot et dække for Phonte at tage lidt pis på enkelte kunstnere og efterligne deres velkendte stil, og er i sindsyge hvor er det sjovt.

Specielt hans transformation til DMX i form af TayMX, eller hans Wu-Tang parodi hvor han efterligner deres kendte backup sangerinde Tekitha, fik tårerne til at trille første gang jeg hørte dem, og hele pladen er spækket med finurlige efterligninger.

CD'en blev lavet på under 3 dage, de fleste vers er improviseret, men det gør kun den her plade endnu mere genial. Phonte og Eccentric satte den ud på nettet og gav den ud gratis til shows osv. senere solgte hiphopsite.com den i en begrænset periode (hvis der er nogen som har den, så vil jeg gerne købe).

Jeg siger ikke det her så tit (tror faktisk ikke jeg nogensinde har sagt det), men i MÅ IKKE snyde jer selv for denne her.

Tryk her for at hente: Phonte - The Story of U.S. (Unheralded Symmetrics)

1 kommentar: