torsdag den 4. februar 2010

One time for your mind (del 21) - Wale - Attention Deficit

Der er absolut intet i fjernsynet, så jeg benytter muligheden for at krydse endnu en udgivelse af listen. Wale er en af de nyere up-coming rappere, som jeg rent faktisk interesserer mig for. Ikke alene har han i mine ører leveret nogle fantastiske mixtapes, men jeg er specielt begejstret for hans flow og struktur, som jeg synes er dejlig forfriskende og ikke mindst original. Så håber jeg blot han kan leve op til min egen selv opbygget hype.

Wale - Attention Deficit

1) Triumph
Rimelig bombastisk beat, med blæsere, bongo trommer og midilyde. Wale lægger ud med sit velkendte flow, og jeg er rimelig vild med det her. Beatet er helt vildt funky og Wale rapper med masser af overskud og selvsikkerhed. Rigtig god åbner.

2) Mama Told Me
Selvom tempoet er sat ned, er det stadig satans funky og minder mig lidt om et åbningstema fra en 70'er politi serie - det holder. Wale holder det lidt mere low-key, og er tydeligvis inspireret af Kanye på det her track - ved ikke helt hvad jeg skal synes om det, der er jo en del som har taget hele Kanye rap tingen til sig. Det er et fedt nummer, men det skal nok lige vokse på mig.

3) Mirrors (Feat. Bun B & Alex Greenwald)
Endnu et super funky beat, med noget bass "waka, waka" i baggrunden, som man kender fra Shaft temaet. Bun B flyder så overlegent på beatet, det er virkelig lækkert. Det er altså virkelig et stilet nummer, selvom jeg må indrømme at Wale ikke leverer sit lyriske A-game.

4) Pretty Girls (Feat. Gucci Mane, Weensey, Tre & Ms. Kim)
Uhhh, ved ikke lige hvad der sker her. De dejlige vibes er byttet ud med et betydeligvis mere "larmende" beat, Wale er igen stærkt inspireret af Kanye og tracket bliver en utrolig dårlig kopi af Kanye, som (til trods for hvad man måtte synes om ham) rent faktisk kan finde ud af at lave det, som dette nummer forsøger på. Jeg har ingen kommentarer til de øvrige medvirkende, det her nummer stinker rent ud sagt.

5) World Tour (Feat. Jazmine Sullivan)
Et klaver som spiller noget som minder mig om noget jeg måske burde genkende. Han gør det sgu igen, lyder fuldstændig som en dårlig kopi af Kanye - Hvad sker der! Det er fandme ærgerligt, super kedeligt og han lyder virkelig ægte umotiveret. Jazmine Sullivan er jeg ikke videre bekendt med, men hun lyder som en dårlig kopi af Mary J.

6) Let It Loose (Feat. Pharrell)
Pharrell er med, men det lyder ikke umiddelbart som en Pharrell produktion - måske har han udviklet sig. Pharrell leverer sin velkendte falset, og Wale giver (endelig) igen en smag på sine kundskaber, med hensyn til levering og struktur - desværre halter han enormt på det lyriske, hvor nummeret absolut intet tilføjer til genren og desuden ikke umiddelbart lyder særlig klub-venligt. Meget underligt og utrolig formålsløst (og så er det meget langt).

7) 90210
Nu gør han det sgu igen, måske har jeg været galt på den med Wale fra starten af, måske har han altid været en halv-dårlig Kanye klon, og så har jeg bare aldrig lagt mærke til det fordi hans mixtapes var så skide originale og tætpakket... Denne gang er det en typisk "black girl lost" fortælling, med et forfærdeligt autotunet "90210000hhhh" i baggrunden. Damn.

8) Shades (Feat. Chrisette Michelle)
Jeg er rimelig vild med Chrisette Michelle, hun har virkelig en lækker stemme og giver heldigvis dette track et godt løft. Jeg må ærlig indrømme Wale har gjort mig lidt sur, men jeg må også indrømme at det her er et meget lækkert track, med et lidt cliché emne "shades doesn't matter, we're all beautiful", som dog bliver grebet godt an.

9) Chillin (Feat. Lady Gaga)
Jeg har hørt om det her track, jeg har dog undgået det. Jeg er ikke helt vild med Lady Gaga, selvom hun måske er denne generations Madonna. Tracket er ikke super, med et rimelig irriterende beat og et super irriterende omkvæd fra Gaga, til gengæld er Wale super tændt og det er nok det mest irriterende, hvorfor spilder han det på det her track? - nok fordi han tænkte det kunne blive hans store breakthrough og han hellere måtte give den alt hvad den kunne trække. I skal ikke misforstå mig, det er et forfærdeligt nummer, men i det mindste er Wale tændt.

10) TV In The Radio (Feat. K'Naan)
Rimelig up-tempo beat, krydret med blæsere som giver den lidt af en "show" feel (jeg ved godt det slet ikke giver mening, men hey jeg har kun et øre at gøre godt med). Nummeret er fedt og både Wale og K'Naan leverer varen, selvom ingen af dem imponerer helt vildt.

11) Contemplate (Feat. Rihanna)
Lige nu har jeg bare lyst til at slukke, "play this shit while you contemplate". Så giv mig dog noget at "contemplate" over, og undlad for helvede at bruge Rihanna, som har den mest ulidelige stemme, som de har formået at gøre endnu værre på det her nummer, ved at køre det igennem en eller anden form for forvrængning... Bah!

12) Diary (Feat. Marsha Ambrosius)
Nåh Wale 3 numre tilbage, skal du slutte som du startede? Stille beat, som har lidt middelalder jester vibe over sig. Sjovt nok giver det her nummer langt mere at "contemplate" over, end det forrige. Det er faktisk et rigtig fedt nummer. Men - og det er et ret stort men, Marsha Ambrosius giver simpelthen nummeret et virkelig cheesy præg, med et meget storladent ballade omkvæd, som virkelig ødelægger det hele. Virkelig ærgerligt.

13) Beautiful Bliss (Feat. Melanie Fiona & J. Cole)
Endnu en Kanye vibe, med en klar "Good Life" inspiration. Kanye vidste godt at der kun var plads til et "Good Life" nummer, det er derfor han ikke lavede flere - hans vil blive husket, det vil det her bestemt ikke (og så varer det 5 fucking minutter!!!)

14) Prescription
Hvis første track var introduktionen (duh?), så er det her afskeden. Super afdæmpet, super underspillet, super gennemført og virkelig et fantastisk afslutningsnummer.

Opsummering
Nåh, hvad skal jeg skrive, som ikke allerede er blevet skrevet. Jeg kan i hvert fald starte med at afklare, hvorvidt Wale endte med at leve op til min egen selv opbygget hype. Som i nok har gættet er svaret et resonant; NEJ! Til gengæld, havde jeg nok bare for store forventninger til en kunstner som måske ikke vil være, hvad jeg troede han ville være. Jeg troede nemlig Wale ville være den der lidt nørdet, lyriske, spøjse, intelligente rapper, a la Lupe bare med betydeligvis mere karisma og kant, som ikke går på kompromis og som giver en fuck-less med et radio hit, idet han ved det vil komme før eller siden, alene på grund af hans talent. Med den her udgivelse virker det til gengæld som det stik modsatte, han lefler for mainstreamen og hans album virker sammensat af hitliste analytikere og A&R's. Nu skal i ikke tro, jeg ikke kan lide den slags musik, for det kan jeg, men Wale er simpelthen bare ikke dygtig nok til at gøre de rigtige dygtige kunsten efter - ikke endnu i hvert fald. Wale skal holde op med at følge trenden, og blive en trendsætter, noget som han faktisk var på vej til at blive efter Seinfeld mixtapet, men som han har sat en enorm dæmper for med dette makværk. (som til gengæld kunne være blevet en vild EP, hvis han selvfølgelig havde valgt de rigtige numre)

Ikke dermed sagt der ikke er nogle gode numre, der er bare meget få, så gør jer selv den tjeneste at spare håndørene og hent de bedste numre her. Så kan i bruge jeres penge på denne, i stedet.

(LINK FJERNET AF IFPI) Tryk her for at hente: Wale - Attention Deficit (sampler) (LINK FJERNET AF IFPI)

1 kommentar:

  1. Er enig i din anmeldelse langt hen ad vejen, men for mig er 'Beautiful Bliss' et af de federe numre, specielt pga. J. Cole :-)

    SvarSlet