lørdag den 20. februar 2010

Den her måned har nu ikke været så gal

Jeg kan simpelthen ikke vente helt til på tirsdag med at få hørt den nye Stimulus Package, så den kommer allerede i dag. Jeg har dog ikke lige tid til at få den hørt før i aften, så jeg tænkte lige jeg ville smide lidt Freeway op, så i har lidt at varme op på indtil i aften.

Freeway - Month of Madness

I 2007/08 var det helt store, at frigive en lind strøm af tracks til samtlige hip hop blogs/hjemmesider, i et (desperat) forsøg på at holde sit navn oven vande. Selvom trenden stadig lever, så er den knap så udbredt og ej heller så nyhedsværdigt længere, hvilket nok skyldes den utrolig store mængde rappere som forsøgte sig, uden nogen umiddelbar kvalitetskontrol. Faktisk er det kun lykkedes ganske få, at gøre det færdige produkt tilstrækkeligt interessant til at man rent faktisk gad at følge med, dag for dag, uge for uge.

Med sit "Hip Hop Weekly" projekt, lykkedes det Crooked I at fange lytterne hver i uge, i hvad mange anså som et kort gimmik for lidt medie opmærksomhed. Det endte dog med at vare et helt år, og skabte overskrifter på samtlige nævneværdige hip hop blogs og hjemmesider. Det hjalp dog også at kvaliteten uge for uge, nærmest steg og steg. Selvom Crooked I måske ikke opfandt konceptet, så "mainstreamede" han det i hvert fald. Little Brother tog derimod konceptet og finpudsede det. Ved at frigive en alternativ version af hvert enkelt nummer fra "Getback" pladen, under Phonte's "12 Days of Getback", fik Little Brother pustet nyt liv i pladen, samtidig med at give en særlig cadeaux til fansene. Selvom de oprindelige 12 dage, endte med at vare godt og vel en måned, er det stadig et af de bedste bud på hvordan man kan takle den slags koncepter, samtidig med at man bibeholder et højt kvalitets niveau.

Hvis Crooked I "opfandt" konceptet, og Little Brother finpudsede det, så er det Freeway som tog det skridtet videre. I December 2008, påbegynder Freeway sit "Month of Madness" projekt, og vælger at frigive et nyt nummer hver dag i hele december måned. Meget lig Crooked I's projekt, var der tvivl om hvorvidt han ville gå hele vejen med projektet, men som dagene og ugerne gik, fik han stadig mere og mere opmærksomhed - igen godt hjulpet af et meget højt niveau. Dette projekt blandet med nogle fantastiske gæste præstationer, blandt andet på det Brother Ali assisterede "The Truth", har uden tvivl været med til at holde liv i Freeways navn og skabt den hype som er opstået omkring hans og Jake One's nyeste projekt "The Stimulus Package".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar