fredag den 12. februar 2010

Death Row Happiness - Sæson 2 Afsnit 8 ("Lake er hjemme")

Bloggen har efterhånden fået dækket en del pladeselskabers "rejects", hos Rawkus var det Skillz og Smif-N-Wessun, og hos Aftermath har vi været forbi Hittman, King-Tee og Royce Da 5'9. Selvom der stadig mangler lidt fra Aftermath, så er det uden tvivl Death Row som fylder mest i statistikken, hvor det indtil videre er blevet til syv indlæg, med mange flere i vente.

Selvom følgende udgivelse, ikke som sådan kan kategoriseres som en Death Row "reject", så passer den fint ind i den lille Death Row sæbeopera, jeg efterhånden har fået stablet på benene.

Lake - Lake's Home: Death Row Is Back!!!

Lad mig for det første sige at det her er et mixtape, sammensat af DJ Kay Slay og DJ Absolut. Lad mig for det andet sige, at denne udgivelse, dels bevidner at Death Row East har eksisteret (og måske endda stadig eksisterer), og at jeg tog fejl i Petey Pablo indlægget, da jeg skrev at han var den eneste non west-coast artist signet hos Death Row.

Lake er, som dem af jer der kender ham ved, lidt af en QB veteran, han tilhører en skole af helt særlige MC'er, som tæller Cormega, Blaq Poet, Nas, Havoc, Prodigy, Killa Sha (RIP), KL (RIP), Hostyle, Tragedy, Capone og jeg kunne blive ved og ved. Til forskel fra de nævnte kunstnere, har man dog ikke hørt så meget fra Lake, dette skyldes i stor udstrækning at han har siddet i fængsel i syv år, fra 1992 til 1999.

Efter sin udgang skulle der alligevel gå en del år før man hørte noget fra Lakey The Kid, og selvom han udgav sin egen QB compilation i 2001, så skulle der gå fem yderligere år før man hørte fra ham, som artist. Men selv der, var det igennem et co-sign fra den nu veletableret Cormega, som ender med at optræde på halvdelen af numrene på "My Brothers Keeper" og derfor fremstår det mere som et gruppe album, end et reelt solo udspil. I mellem de to udgivelser (eller før), er det så lykkedes Lake at blive signet til en afdeling af Death Row, der er meget svært at finde nogen information om, og som ifølge Death Row's wiki side, aldrig reelt set har eksisteret.

Her er beviset dog, ikke alene er dette mixtape et testamente på Lake's affiliation med Death Row, men på hans MySpace fremstår det endda som om, at han er CEO af Death Row East. Uanset hvad, så betyder alt dette blot at der nok kommer til at gå et par år endnu, før vi hører et officielt solo album fra Lake.

Dette mixtape udkom såvidt jeg er orienteret i 2006, og fungerer både som en introduktion af Lake under Death Rows faner, men også som forsmag for Lake's kommende Death Row debut. Derfor består mixtapet af en del snippets, som repræsenterer tracks, som ellers ville være at finde på det kommende album. Mixtapet er som sagt hostet og mixet af Kay Slay og Absolut, hvilket er som den slags er - lidt irriterende med alle de drops og shout-outs, men man kender præmissen, så man burde ikke forvente andet.

Musikken er også som man forventer, grimey gutter QB ish. Det er knap så raffineret som Cormega, Nas og Tragedy, men hvis man derimod er til Screwball, Prodigy, Big Twin osv. så er det en no-brainer. Der er dog en lille detalje, som burde gøre dette til en "must download" for alle. Man skal nemlig ikke glemme, at dette reelt set er en Death Row udgivelse, og i og med Death Row først og fremmest er et West Coast label, er der nogle ret sjove og anderledes skæringer med, som man ellers aldrig ville forvente af en QB artist af denne art - tænk QB med et snert af West Coast funk, hvor især "Death Row Is Back" og "Deep Cover 2006" skiller sig mærkbart ud fra den gængse QB rutine. Derudover er det også her man finder de fantastiske "Dirty New York" med Cormega og Fat Joe, og "One Never Knows" med Nas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar