tirsdag den 6. marts 2007

Bevis dit værd og rock mic'en live (del 2)

Big L & A.G. - Live From Amsterdam (08/10-1998)

Jeg har cyklet rundt og hørt Big L hele dagen. Hvorfor jeg ikke har lagt noget op med ham er en fejl fra min side, som jeg vil rette op på med det samme. Big L er uden tvivl en af de aller bedste rappere som har rocket mic'en. Og bortset fra et par enkelte shout-outs på diverse udgivelser, eller den sædvanlige "put your L's up" til rap koncerterne, får Big L overraskende lidt annerkendelse i forhold til 2 Pac og Biggie. Men hvem gør også det? Hvornår har i sidst hørt nogen give et shout out til for eksempel Big Pun (Fat Joe gælder ikke), som fandme er en dygtig rapper med noget af et bagkatalog.

Nu røg jeg lige af på et lille sidespor, tilbage til manden det hele handler om. Big L blev, som de fleste nok ved, dræbt den 15 Februar 1999, det menes at morderen tog fejl mellem Big L og hans bror Big Lee (som på daværende tidpunkt sad i fængsel). Efter Big Lee blev løsladt fra fængsel, blev han selv skudt ned og dræbt på samme gade som Big L.

Big L nåede kun at udgive én plade, inden hans død "Lifestylez Ov Da Poor & Dangerous". Og hvis man ikke har denne plade i sin samling, så mangler man én af de bedste hip hop udgivelser fra midt-halvfemserne på lige fod med "Illmatic", "Ready To Die" og "The Infamous". (he, he der findes kun east coast i min verden)
Efter Big L's død er der kommet et par andre udgivelser med unreleased materiale.
"Big L & A.G. Live From Amsterdam" blev udgivet i 2000 under Big L's eget pladeselskab (Flamboyant), men havde været i omløb på Internettet i meget lang tid inden.

Big L er en rapper som jeg virkelig gerne ville have oplevet live, men nu må jeg "nøjes" med denne fremragende optagelse fra Amsterdam.

Tryk her for at hente: Big L & A.G. - Live From Amsterdam

6 kommentarer:

 1. Helt sikkert! Ser frem til at høre det.. I min bog er Big L the Boss!

  SvarSlet
 2. Big ups! Fuck hvor fedt. Elsker denne hip-hop blog, også fordi du med omhu vælger det, der smides op. Sætter virkelig pris på alt det arbejde der ligger bag. Peace!

  SvarSlet
 3. FRESH.. Det for vildt med denne her pakkekalender der kører hele året.. Big L er the shit..

  SvarSlet
 4. Nu når vi snakker dope live shiet.. kan du så ikk oploade den der legendariske Freestyle med Biggie, Tupac, Shyheim og big scoob lover.. den er jo så dope !!

  - 9Milli-GunClappin.. Har glemt mit login så må nøjes med det her :D

  SvarSlet
 5. Hey 9 milli,

  Jeg er igang med at skrive indlægget nu og det der Biggie freestyle ryger op i morgen. På 10 års dagen for Biggies mord (RIP).

  Peace
  tba

  SvarSlet
 6. wuhuu..
  mere Big L, keep it coming..

  Fed blog, thumbs up!

  SvarSlet