onsdag den 28. marts 2007

En musikalsk nedsmeltning

Young Zee - Musical Meltdown

Hvis i ikke er helt oppe på hvem Young Zee er, så vil jeg da lige fortælle jer det. (det er jo det jeg er her for)

Young Zee er sammen med Pacewon, manden bag New Jersey gruppen Outsidaz som består af rapperne Young Zee, Pacewon, Azz Izz, AX, D.U., Denz, Loon One, Nawshis, Rah Digga, Slang Ton (RIP) og Yah Yah. Derudover var Eminem og Bizarre også medlemmer af Outsidaz, selvom de var bosat i Detroit. Jeg vil ikke gå så meget i dybden om Outsidaz, da jeg har tænkt mig at skrive et lidt mere dybdegående indlæg om dem, på et andet tidspunkt.

Young Zee opnåede i 1995, gennem Outsidaz, en del omtale på undergrundscenen og der gik ikke længe før han blev tilbudt en pladekontrakt hos "Perspective Records". Young Zee sørgede for at pladeselskabet også skrev kontrakt med Outsidaz og han gik straks i gang med at indspille sin debut; Musical Meltdown.
Konflikter hos pladeselskabet og inaktivitet omkring hans eget solo projekt og Outsidaz projektet, medførte at Young Zee forlod "Perspektive Records" (sammen med Outsidaz) og skrev kontrakt med "Ruffhouse Records" i stedet. Tilbage stod "Musical Meltdown" som aldrig blev udgivet, og højst sandsynlig aldrig bliver det.

Young Zee har altid haft et utroligt godt forhold til Eminem og D-12, han optræder derfor på flere Shady Records udgivelser, og har netop skrevet kontrakt på Denaun Porter's produktions selskab, hvor han arbejder på sin næste plade; Paranoia.
Det var oprindeligt meningen at Young Zee skulle udgive en plade med Rah Digga (som er hans kone), men de besluttede at vente med at sende den ud, til efter Young Zee havde udsendt sin oficielle debut.

Young Zee's stil minder meget om start til midt-halvfemser east coast rap funk (Redman, Blahzay Blahzay, Lost Boyz, Erick Sermon osv.) og det er tydeligt at høre at Eminem var meget stærkt påvirket af sin gode ven, specielt på Infinite som blev indspillet omkring samme tidspunkt. Musical Meltdown er en fantastisk plade som enhver fan af Outsidaz, Redman, halvfemser east coast eller bare god rap ikke burde være foruden. Lyt til; Don't Fuck Wit' New Jersey, Tonsil Check, Milk.

Tryk her for at hente: Young Zee - Musical Meltdown

Ingen kommentarer:

Send en kommentar