torsdag den 1. marts 2007

Hvad er jeg?

Mos Def - We Are Hip Hop, Me, You, Everybody

Denne sjældne udgivelse fra Mos Def er nok smuttet under radaren på de fleste hip hop hoveder, faktisk havde jeg ikke hørt om den før jeg selv faldt over den på nettet. At finde nogen form for information på pladen er også rigtig svært, men jeg kan da sige følgende:

Det er en 4 CD opsamling, som er udgivet af Rawkus i 2002, som blev trukket tilbage efter et par måneder. Dette kan måske skyldes at Rawkus gik ned og trak nogle af deres udgivelser tilbage. Lige umiddelbart er det meget svært at skaffe denne CD, diverse hjemmesider reklamerer med at have den fra 300 kr. helt op til 1100 kr. Det ser ud til at mange hjemmesider i Japan ligger inde med den, fra ca. 400 kr. så det er ikke helt umuligt, men hvorvidt de ligger inde med en original version er ikke til at vide, da ingen af hjemmesiderne kan fremskaffe et billede af coveret. (bortset fra én Japansk hjemmeside, som har den for 600 kr.)

Udgivelsen er ikke en greatest hits, men en opsamling af alle mulige obskure Mos Def numre, hvor han har gæstet andre kunstnere eller fra opsamlinger. Derudover er der også svært tilgængelige Black Star numre og remixes.

Alt i alt, er det her et sandt samlerobjekt for enhver Mos Def fan, som ellers har måtte bruge meget energi og tid på at finde de her tracks. Det er virkelig en skam at denne udgivelse aldrig fik en chance på markedet, da jeg i hvert fald godt ville eje en fysisk udgave af CD'erne uden at skulle leve af pasta og ketchup (endnu en måned).

Der er så mange fede numre at fremhæve på den her CD at det er svært lige at fremhæve et par stykker, men nogle af mine favoritter er; Saturday Night (Feat. Brand New Heavies), Hurricane (Feat. The Roots og Jazzyfatnastees), Travellin' Man (Feat. DJ Honda)

Tryk her for at hente: Mos Def - We Are Hip Hop, Me, You, Everybody

4 kommentarer:

 1. Jeg var så heldig at falde over denne lækre sag, dag jeg var i Japan i 2003. En pryd i min samling :)

  Hvis der er interesse for det, skal jeg gerne komme med nogle detaljer fra coveret (når jeg engang kommer hjem fra arbejde).

  SvarSlet
 2. Det ville virkelig være fedt, lidt producer info plus detaljer omkring distributions selskab osv. ville være meget interessant. Hvor meget måtte du slippe for den i Japan?

  SvarSlet
 3. Jeg kan ikke huske, præcist hvad jeg gav for den, men et sted mellem 400 og 500 kr.
  Jeg har lavet et par skæve scans af alt interessant i coveret. Enjoy!

  http://www.megaupload.com/?d=ELLT4SJM

  Ps. Det er mit første forsøg med megaupload, men det ser ud til at virke.

  SvarSlet
 4. Det er fandme i orden, tusind tak for det. Damn, 400-500 det er alligevel også en slags penge.

  SvarSlet