mandag den 19. marts 2007

Drengen de kaldte Tommy holdt de naturlige elementer nede

Natural Elements - Unreleased Tommy Boy Record

Natural Elements er endnu en gruppe som der måske ikke er særlig mange som har hørt om, medmindre man har fulgt rigtig godt med i mixtape scenen i midt halvfemserne, eller man ved et tilfælde er faldet over de to EP'er eller de to 12" som de har udgivet.

Natural Elements består af rapperne Mr. Vodoo, L-Swift, A-Butta og produceren Charlemagne, tilbage i start halvfemserne opnåede de alle stor succes i undergrunden og deres EP blev modtaget med megen ros. Den store hype omkring gruppen gjorde at de hurtig fik en plade kontrakt hos Tommy Boy Records, og indspilningen af deres debut gik straks igang. Men uenigheder fra pladeselskabets side, medførte at pladen aldrig blev udsendt og Natural Elements forlod Tommy Boy.

Jeg ved ikke særlig meget om Natural Elements andet end at L-Swift forsøgte at begå selvmord i starten af 2000 og har nu skiftet navn til Swigga. Natural Elements som gruppe, eksisterer stadig og alle tre rappere er igang med at udgive solo materiale. (L-Swift har udtalt at Natural Elements forhåbentlig vil udgive noget sammen igen)
Charlemagne er sidenhen blevet en stor producer og har arbejdet med; Jay-Z, Talib Kweli, Capone-N-Noreaga, Puff Daddy, R. Kelly og mange andre.

Jeg har ingen trackliste på denne udgivelse og jeg kan ikke engang fortælle jer titlen på pladen. Der blev kun trykt ca. 20 eksemplarer af den, så man kan vist godt sige den er umulig at fremskaffe. Natural Elements har forgæves prøvet at få frigivet pladen fra Tommy Boy records.

Pladen minder meget om midt- og sen-halvfemser east coast, bare uden penge, kællinger og narko. (det var da også grunden til at Tommy Boy droppede gruppen)
Synes selv det er en rigtig fed plade og det er en skam Natural Elements aldrig fik en chance, ville gerne have hørt mere fra dem.

Tryk her for at hente: Natural Elements - Unreleased Tommy Boy Record

Ingen kommentarer:

Send en kommentar