mandag den 22. januar 2007

Hvem vil ha' bøf? (del 1)

I en tid hvor alle sviner alle og nye rappere opnår højst succes ved at svine veteranerne til, virker det næsten som om at charmen ved et godt gammeldags "diss" nummer er ved at forsvinde. Med Internettets fremgang er det muligt at udveksle diss tracks med kun få timers mellemrum og et beef som tidligere havde bestået af 3, 4 numre, kan nu fortsætte i en uendelighed (er der overhovedet nogen som følger med i G-Unit vs. alle).
Derudover er det nærmest også blevet populært at bøffe bare for bøffens skyld...

Jeg vil i disse indlæg prøve at komme ind på nogle rap beefs som man måske ikke lige umiddelbart (måske) har hørt om, nogle beefs som jeg synes har kreeret nogle fede tracks og nogle beefs som man måske slet ikke troede var beefs.

Ice Cube vs. Common

Hvad startede som en analyse af hip hoppens tilstand endte som en (til tider glemt) klassisk rap beef, hvoraf der udsprang tre rigtig fede numre.
Da common udgav nummeret "I Used To Love H.E.R." kunne mange (inklusiv ham selv) ikke se hvordan sangen om hans største kærlighed, kunne opfattes forkert. Men med de nedenstående 10 linjer fra andet vers, endte Common ikke blot med at fornærme en af vest kystens største legender, men også en hel kyst.

"But then she broke to the West coast/and that was cool
Cause around the same time/I went away to school
And I'm a man of expandin/so why should I stand in her way
She probably get her money in L.A.
And she did stud/she got big pub but what was foul
She said that the pro-black/was goin out of style
She said/afrocentricity was of the past
So she got into R&B hip-house bass and jazz
Now black music is black music and it's all good
I wasn't salty/she was with the boys in the hood"

Ice Cube svarede igen med sine rim partnere Mack 10 og WC, på nummeret "West Side Slaugterhouse" som udkom på Mack 10 pladen opkaldt efter ham selv. I andet vers sætter veteranen, nybegynderen på plads.

"It's the dog/breathing out the smog I'm a hog/of this gangster shit
Don of the clik/All you suckas want to dis the pacific/But you buster niggas never get specific
"Used to love her" mad cause we fucked her/pussy whipped bitch/with no "Common sense"
Hip Hop started in the west/Ice Cube bailin' through the east without a vest"

De fleste regnede med at det var det, en ung rapper var kommet til at fornærme en levende legende og var efterfølgende blevet irettesat. Men (meget overraskende) havde Common ikke tænkt sig at blive liggende, han svarede igen med et svidende track direkte rettet mod Ice Cube. "The Bitch In Yoo" er et utroligt personligt nummer som kun blev udsendt som 12" og senere dukkede op på opsamlinge "Relativity Urban Assault". Kort tid efter mødtes de to til en pressekonference og blev enige om at der var tale om en misforståelse.

Common har altid udtalt at Ice Cube misfortolkede teksten, men med tanke på at Ice Cube var en af de første til at promovere "pro black" og "afrocentricity" kan man måske godt forstå Cube's reaktion.

Uanset hvad, kom der tre rigtig fede numre ud af det, derudover er det også sjovt at høre Common også kan være en rigtig hård battle rapper.

Tryk her for at hente: Ice Cube vs. Common

3 kommentarer:

 1. For det første vil jeg lige sige big ups til din blog. Det er sgu cool!
  Lækre uploads og rigtig godt skrevet det hele.

  Common kan sgu være andet end den altid eftertænksomme mand med noget på hjertet og det er sgu fedt at se ham som battle rapper.

  SvarSlet
 2. Tusind tak,

  Første gang jeg hørte det track var jeg rent faktisk ret overrasket, troede ikke han kunne gå så hårdt på.

  SvarSlet
 3. Synes det er rigtig nice han går så hårdt til Cube.
  Han vinder jo klart den bøf.

  SvarSlet