onsdag den 17. januar 2007

Large Professor & Q-Tip, glemte bånd (del 1)

Large Professor og Q-Tip har to ting til fælles, de har begge været med til at definere lyden af hip hop som vi kender den i dag og de har begge lavet suveræne plader som aldrig har set dagens lys af uforståelige årsager.

Large Professor - The LP

Om man kender Large Pro som medlem af Main Source, manden bag Nas eller opfinderen (i hvert fald en stor faktor) af grimey east coast som vi kender fra bla. Nas, Mobb Deep, Tragedy Khadafi, Cormega, Big L, D.I.T.C. osv; så ved man at han altid leverer hardcore hårtpumpende east coast beats, det var derfor med stor forventning at folk ventede på hans solo udgivelse i 1995.
Desværre kom pladen aldrig længere end en hyldeplads hos Geffen. Det var først 8 år senere i 2003 da hiphopsite.com sendte en brændt kopi af cd'en ud, at den kom ud til masserne. (dette blev gjort i anledning af udgivelsen: 1st Class, Large Pro's officielle debut)

Hvad man var gået glip af var en suveræn plade med mange fantastiske numre, her kan man blandt andet nævne: One on One (Feat. Nas), Get Off That Bullshit, The Mad Scientist

En del af numrene er blevet udgivet som B sider på diverse 12".

Tryk her for at hente: Large Professor - The LP

5 kommentarer:

 1. The LP var tilgængelig på bootleg vinyl langt inden den kom ud i 03, ikke sandt?

  Dress

  SvarSlet
 2. Jo, men lydkvaliteten skulle vist være rigtig dårlig... Men jeg har ikke selv hørt den.

  Tak for din comment, rart at vide der er nogen som læser med.

  SvarSlet
 3. super fed skive, selvom lydkvaliteten svinger... men det får den somehow bare til at virke mere grimey :)

  SvarSlet
 4. Jo, lydkvaliteten er som beskrevet ret svingende og jeg synes nu også at hele pladen var ret skuffende men hvem kan også følge op på en klassiker som "breaking atoms"?

  Dress

  SvarSlet
 5. Men den er dog meget, meget bedre end "1st Class".

  SvarSlet