onsdag den 24. januar 2007

I gamle dage lød 50 øre helt anderledes

50 Cent - Power of the Dollar

5o Cent er nok en af de mest omdiskuteret mænd i hip hop, men uanset om man elsker eller hader ham kan man ikke løbe fra den umådelige inflydelse han har haft på hip hop som vi kender den i dag (på godt og ondt). Men før de 9 skud, The Voice TV, Reebok kontrakten og (vigtigst af alt) før alle pengene, var han blot en ung rapper som prøvede at bryde ind på scenen.

50 Cent blev opdaget af Jam Master Jay (ja, ham fra Run DMC) og da "The Trackmasters" fik øjnene op for det unge talent, gik der ikke længe inden han fik en plade kontrakt hos Columbia Records. 50 Cent gik straks i gang med at indspille hans debut "Power of the Dollar", som skulle stadfæste ham som New Yorks nye store navn. Columbia satsede stort på det nye talent og blandt andet Destiny's Child optræder på pladen med nummeret "Thug Love".

Da "How to rob" blev udsendt som pladens første single blev den modtaget med stor begejstring, og det virkede som om at 50 Cent var rigtig godt på vej mod toppen.
Men pladens anden single blev begyndelsen på enden for den unge rapper; "Ghetto Qu'ran" endte med at koste 50 Cent hans plade kontrakt, hans debut og næsten hans liv.
I sangen beskriver 50 Cent meget nøje sit tidligere liv som crack pusher, han beskriver det faktisk så nøje at han nævner navne, rigtig mange navne (og det gør man altså ikke bare lige).
Dette medførte en blacklist af 50 Cent i musik industrien, pladeselskabet turde ikke udsende hans plade og man forsøgte at dræbe ham.

Selv om pladen minder meget om den stil vi kender fra 50 Cent i dag, så er det sjovt at høre ham med et helt andet flow og ikke mindst stemme. (der han blev skudt blev han ramt i kæben og det har ændret hans stemme, på nogle af numrene lyder det som en helt anden mand.)

Jeg synes selv det er et fedt album at have i samlingen, det er også godt at høre at han rent faktisk kan lave andet end at råbe "GGGG-Unit" i hver anden sætning. For at få et indtryk af den "gamle" 50 Cent så vil jeg anbefale; Ghetto Qu'ran, Slow Doe, How To Rob.

"Ghetto Qu'ran" bliver stadig ved med at hjemsøge 50 Cent, han genemgår i øjeblikket en retssage mod Kenneth "Supreme" McGriff (bliver nævnt i sangen), som menes at stå bag mordforsøget på 50 Cent og mordet på Jam Master Jay. Det er også manden som stod bag blacklisten af 50 Cent i sin tid.
Derudover har sangen og den efterfølgende retsag mod McGriff medført at mange beskylder 50 Cent for at være stikker.

Tryk her for at hente: Power of the Dollar

1 kommentar:

  1. Super Super super super fedt lavet :)
    er vild med at du gør det her :)
    bliv for guds skyld ved med det !

    thumbs up !

    SvarSlet