torsdag den 22. februar 2007

Denne Van Gogh er ikke til salg

Ras Kass - Van Gogh (pre-release version)

De trofaste læsere af denne blog, kunne godt være tilbøjelige til at tro at jeg kun er nede med east coast musik, men jeg har altid elsket vesten og for mig er Ras Kass en af kunstnerne som skiller sig ud af mængden.

Ras Kass er endnu en kunstner som ikke altid har været lige heldig når det kommer til pladeselskaber. Indtil videre har han to albums som aldrig har set dagens lys; "Van Gogh" og "Goldyn Chyld". "Goldyn Chyld" er nærmest umulig at finde og hvis man endelig skulle finde en på Internettet er den sandsynligvis ikke ægte.
Historierne omkring de to albums er begge meget forskellige, men jeg vil kun bruge tid på "Van Gogh", da jeg nok vil lave et indlæg om "Goldyn Chyld" senere.

"Van Gogh" skulle have været Ras Kass' tredje udgivelse og efter kritikken af "Rasassination" var Ras Kass klar til at generobre titelen som en af de bedste lyrikere fra undergrunden. På grund af Internet leaks og en bøf mellem Ras Kass og Alchemist valgte Priority Records at skubbe pladen tilbage to gange, før de i sidste ende besluttede at skrotte pladen helt.

Bøffen mellem Ras Kass og Alchemist gik på, at Alchemist havde solgt et beat til både Ras Kass og Jadakiss uden at informere Ras Kass. Ras Kass svinede efterfølgende Alchemist på "Kiss of Death" og mange freestyles, Priority mente ikke det var godt PR og valgte efterfølgende at skrotte pladen helt.

Der findes to versioner af "Van Gogh"; en "pre-release" version og en "retail" version. "Pre-release" versionen er den mest tilgængelige da det er denne version som blev leaket på Internettet, "retail" versionen er den helt færdigt mastererede version, som indeholder flere tracks og nogle anderledes versioner af de "originale" numre. Det er meget svært at anskaffe "retail" versionen, og jeg prøver ihærdigt at forhandle mig frem til en kopi. (som jeg selvfølgelig vil uploade, hvis det lykkedes).

Indtil videre må i "nøjes" med "pre-release" versionen, som heller ikke er helt nem at finde. Med "Van Gogh" er Ras Kass i storform, som især kommer til udtryk på; NBA (Feat. Saafir og Xzibit), Hot Game og Van Gogh.

Tryk her for at hente: Ras Kass - Van Gogh (pre-release version)

3 kommentarer:

 1. synes ras kass er en utolig god rapper synes bare det ærgeligt han aldrig har leveret et super godt album. synes det træls at Goldyn Chyld aldrig blev udgivet det kunne godt gået hen blevet et rigtig fedt album håber du får for fat i den men ellers fedt med van gogh den jeg aldrig kunnet finde nogen steder...

  SvarSlet
 2. Jeg er helt enig, synes dog at "Soul on Ice" er helt suveræn. Jeg håber også selv at jeg får fat i Goldyn Chyld, jeg har kun hørt enkelte numre derfra og det lyder meget lovende.

  Peace
  tba

  SvarSlet
 3. Ville det være muligt at uploade det igen, da jeg vist sov i timen? :(

  SvarSlet