torsdag den 1. februar 2007

Vil du ikke nok lytte til mit demo bånd... (del 1)

Endnu et nyt tiltag som vil løbe over et par indlæg, jeg ligger inde med nogle demo bånd fra flere forskellige kunstnere som jeg selv synes er fede at have i samlingen. Jeg starter ud med:

Wu-Tang Clan - Demo Tape

Jeg går ud fra at alle som læser denne blog kender Wu-Tang, så der er virkelig ikke nogen grund til at jeg sidder og beskriver deres første plades indflydelse på halvfemsernes hip hop lyd. Så det vil jeg ikke gøre...

I stedet vil jeg starte med begyndelsen, dengang Rza var "Prince Rakeem", Gza var "The Genius", Ol' Dirty Bastard (RIP) var... øh "Ol' Dirty Bastard" og de til sammen udgjorde gruppen "Force of the Imperial Masters". Gruppen udgav singlen "All in together now" og opnåede en del opmærksomhed i industrien men det lykkedes dem aldrig at få en pladekontrakt. De beslutter sig derfor at prøve lykken med solokarrierer og det lykkedes for både Gza og Rza at få en pladekontrakt. Gza udgiver pladen "The Genius" på Cold Chillin' Records og Rza udgiver EP'en "Ooh We Love You Rakeem" på Tommy Boy Records. Begge plader flopper fuldstændig og det er kun Gza som opnår moderat succes med singlen "Pass The Bone".

Deres fælles frustration over datidens hip hop scene bliver startskudet til dannelsen af en af de vigtigste grupper i hip hop historien. I 1992 begynder Rza, Gza og ODB at lede efter nye medlemmer og der går ikke længe inden de finder de resterende seks; Raekwon the Chef, Ghostface Killah, Inspectah Deck, Method Man, Masta Killa og U-God.

Dette bånd blev optaget i 1992 og er de første optagelser af Wu-Tang Clan, lydkvaliteten er som man kan forvente (ikke god). Hvis man er Wu-Tang fan så skal man have disse numre i sin samling og det er rigtig fedt at høre deres flow og lyd ikke er helt finpudset endnu.

Tryk her for at hente: Wu-Tang Clan - Demo Tape

2 kommentarer:

  1. Fed idé har dog deomen i forvejen, men godt tiltag.

    Ville lige gøre dig opmærksom på at Stone Throw har smidt Crome Children Vol. 2 ud til fri download.

    http://www.stonesthrow.com/chromechildren/

    SvarSlet
  2. Jeps, jeg ved det... men tak alligevel.

    SvarSlet