søndag den 18. februar 2007

Det blev aldrig sidste udkald for AZ

AZ - Final Call

Det burde faktisk ikke være nødvendigt at forklare hvem AZ er, han har udgivet 6 plader, én EP og én opsamlings CD, derudover var han en del af supergruppen The Firm, med Nas, Foxy Brown og Cormega (som senere ville blive udskiftet af Nature). (AZ burde seriøst være på enhver top 20 over verdens bedste lyriker)

Til trods for AZ's store (og gode) bagkatalog er det stadig muligt, at møde folk som kun kender AZ som manden der gæster Nas's mesterværk "Illmatic" på nummeret "Life's A Bitch".
Inden jeg fortsætter vil jeg dog gøre én ting klart det er ikke AZ som gæster Nas, men Nas som gæster AZ. "Life's A Bitch" var oprindeligt et AZ nummer, som Nas var så vild med at han ville have det på sin plade.

AZ har gennem sin karriere mødt megen modgang, og han har konstant måtte kæmpe for at bryde ud af Nas's skygge. Pladeselskaberne har ikke altid turde satse på den talentfulde rapper og efter den noget tumultfyldte periode hos "Motown Records" valgte AZ at distribuere sin musik gennem sit eget pladeselskab "Quiet Money Records".

"Final Call" skulle have været AZ's første plade på sit nye selskab, pladen blev dog leaket på Internettet og blev mødt af utrolig meget kritik fra fans og anmeldere, som havde hørt den leakede udgave. Derfor besluttede AZ at skrotte projektet og starte om, med en ny plade som ville ende med at blive "A.W.O.L."

Personligt havde jeg bestemt ikke haft noget imod hvis "Final Call" var blevet udgivet, meget af kritikken gik på at AZ var gået "pop" og at han var igang med at sælge ud. Når AZ går "pop" så lyder han stadig bedre end 90 procent af rapperne som er ude nu og jeg synes bestemt han er en rapper som har fortjent at tjene lidt penge, jeg vil anbefale; "Let Me Know", "Live Wire" og "Seems That Way".

Tryk her for at hente: AZ - Final Call

4 kommentarer:

 1. Yeah, AZ er noget af det vildeste der endnu er sket for rap-verdenen. Elsker hans flow. Har lyttet mega meget til Affirmative Action med The Firm. Hans "Never Change" var også på et tidspunkt konstant på repeat på min mp3... Henter det her album i mor'n. Tak for det, og peace !

  SvarSlet
 2. noget super fedt med AZ, må nok indrømme at jeg er en af dem som kun har hørt ham sammen med nas.
  Også lidt på enkelte numre! så glæder mig til at høre det!

  Endnu engang et super arbejde dulaver herinde!

  hva med et rent dansk indlæg på et tidspunkt?

  Peace

  SvarSlet
 3. Hey Trucker,

  Det er næsten helt flovt at indrømme det, men jeg har aldrig rigtig fulgt dansk rap så nøje, bortset fra det som alle kender... Så jeg kan desvære ikke komme med noget som man ikke allerede har hørt 1000 gange før. Men jeg lover at hvis jeg falder over noget sjældent dansk rap, så skal jeg nok sætte det op.

  Peace
  tba

  SvarSlet
 4. fair nok! man kan jo heller ikke være alle steder på en gang!

  Trucker

  SvarSlet