lørdag den 24. februar 2007

Søndagens top 8 (del 6)

Det er blevet søndag og jeg vil undskylde for det sløje tempo på bloggen i øjeblikket, vejret, skolen, arbejde, privatliv... (indsæt selv dårlig undskyldning) har alle spillet en lille rolle i mit blog-fravær.

Denne søndags top 8 bliver over nogle af mine yndlings r&b numre, jeg har et helt bestemt syn på hvad jeg synes er r&b og hvad jeg ikke synes er r&b (men derimod soul, funk osv.), det er ikke noget jeg gider uddybe da det ville fylde alt for meget. Men det vil nok forklare hvorfor nogle kunstnere ikke er at finde.

Hvis der er nogen som har et problem med r&b, eller som ikke synes man kan være "real" og lytte til r&b, så vil jeg blot citere Originoo Gun Clappaz:

"Can't a rap nigga like me listen to r&b?
Yo pardon me/which one of ya'll hard niggas said that?
I listen to r&b, reggae and bust raps/fuck that"

1) Brandy - Almost Doesn't Count (DJ Premier remix)
Jeg har altid rigtig godt kunne lide Brandy's stemme, hun har en meget blid stemme og hun har altid været god til at vælge beats som ikke overskygger hendes vokal. Det her remix af Primo giver originalen et lille twist og klæder Brandy rigtig godt. Ikke mit yndlingsnummer med Brandy, men tænkte bare at der måske ikke var så mange som havde det.

2) Adina Howard - Freak Like Me
Man kan simpelthen ikke hade på det her nummer, skru helt op for bassen. Det her er old school r&b når det er bedst. (hvorfor hører man aldrig det her nummer i byen???)

3) R. Kelly (Feat. Keith Murray) - Home Alone
Man kan have mange meninger om R. Kelly, men det her nummer er det ultimative "house party" nummer, med et fedt vers af Keith Murray (som faktisk snart kommer ud med nyt).

4) Res - Let Love
Hvis man ikke lige har hørt om Res så prøv lige at tjekke Talib Kweli's bagkatalog og man vil se at hun er vanlig gæst på hans udgivelser. Det her nummer fra hendes første og eneste udgivelse "How I Do" er et nummer som jeg bare synes er rigtig fedt.

5) Usher - One Day You'll Be Mine
Fuck det, jeg synes Usher er god. I det mindste er jeg ikke bange for at indrømme det, det her nummer er fra en tid hvor Jermaine Dupri godt kunne lave et hit.

6) Mary J. Blige - Time
Man kan da ikke have en top r&b liste uden Mary J. Det her track er fra CD'en "Mary" som jeg personlig synes er én af hendes bedste, til trods for meget dårlige anmeldelser.

7) Tweet - Heaven
Tweet har man ikke rigtig hørt om efter "Oops... (oh my)" men hun har altså udgivet én til CD (som også er rigtig fed) og kommer snart ud med en ny. Det her nummer er fra hendes første CD og jeg synes bare det er totalt afslappende at lytte til.

8) TLC - Quickie
TLC's sidste CD med Lisa "Left Eye" Lopez fik ikke den store modtagelse, det er faktisk lidt ærgeligt for den er faktisk ganske udmærket. Det her nummer er alt for underholdende.

(Bonus Track) Sporty Thievz - No Pigeons
Det her er ikke et r&b nummer, men en parody på det meget kendte TLC nummer "No Scrubs". Tracket blev et ret stort hit men nåede ikke med på deres CD "Street Cinema" og man kunne derfor kun købe den som single. Nummeret blev tilføjet senere da CD'en blev re-releaset på grund af "No Pigeons" succes.

Tryk her for at hente: Søndagens top 8 (del 6)

6 kommentarer:

 1. Nahh no worries ! Jeg er os mega nede med RnB/Soul og alt det! Ellers god liste ! Men ved du egentlig hvor D'angelo blev af ? den kat kunne eddermandme synge !?

  SvarSlet
 2. Ja D'Angelo har fandme en vild stemme. Han har haft et mindre coke misbrug, været involveret i et alvorligt biluheld, men skulle eftersigende være igang med at arbejde på hans nyeste plade "James River". Som vil indeholde numre med Q-Tip og Common. Derudover rygtes det at den vil blive executive produced af Jermaine Dupri, lad os håbe han kan gøre mere for D'Angelo end han gjorde for Janet Jackson.

  Peace
  tba

  SvarSlet
 3. Mega vild, ham er jeg utrolig vild med, samme med Erykah Badu !
  OKay, det med coke misbruget havde jeg hørt - det sku synd . Men damn det lyder godt. Vil glæde mig meget til det.. Det var i 2000 han droppede Voodoo ikk ! Jo det må vi da, han burde go back to basics og hive Questlove med ! What u say d;

  SvarSlet
 4. Erykah, Jill Scott, Angie Stone, Anthony Hamilton, D'Angelo... Jeg elsker det... Håber virkelig ikke han falder i den der "jeg skal fandme tjene penge NU og hurtigt fælde". Ville overraske mig meget hvis Quest ikke kom ind over, men der vil helt sikkert også være "sure shot" producere som Kanye, Pharell, Timbaland, Dre osv. osv. som vil sikre ham salgstal. Han har jo forresten også lige været på Snoops album med Dre på tracket Imagine. Personligt vil jeg bare have et rigtig soulful album uden alt for meget pis, hvis jeg vil høre party r&b eller pop r&b så køber jeg sku bare Usher eller John Legend.

  SvarSlet
 5. Kunne ikk blive mere enig ! Man har jo set det kan lade sig gøre at stadig lave et ordenlig soul album og sælge godt os i nyer td (Alicia Keys etc.) Problemet er bare at har du ikk "et" sikkert hit til clubberne så flopper du . Musik indrustrien og salg af cder er faldet så meget. Og jeg vil sige det er virtuelt downloads skyld.. Altså bare i 2004 alene gik alle rap artister jo platnium! Okay det var et side spor haha ! Men ja dem du nævnter digger jeg utroligt meget.. Det kan ikk kun gå op i rap hele tiden . haha !

  SvarSlet
 6. Havde sku næsten helt glemt Alicia Keys, hende er jeg også totalt vild med (hendes live album er helt klart et lyt værd). Generelt er der en totalt nedtur i CD salget, ved ikke om det 100 procent skyldes downloads, men det er klart at for eksempel de rigtig store kunstnere kan mærke det. Jay-Z solgte ikke en gang én mil på sin første uge, men den var blevet tracket til at have været downloadet 400.000 gange da den blev leaket. (og hvor mange gik ud og købte den, efter de havde hørt den???) Jeg tror generelt også der er 2 grundlæggende problemer for Rap salget; Hip Hoppere er for kræsne og for nærige, Ha, Ha...Ej, men seriøst hvis man ikke støtter musiken så kommer der aldrig noget godt ud. Så længe de store kunstnere kun tjener penge på deres "pop" publikum, så vil de også kun blive ved med at lave musik til dem.
  Tag for eksempel Mobb Deep, et eller andet sted kan jeg sku godt forstå dem, de har ikke tjent nogen penge på at lave rap til fansene, så nu laver de lorte mainstream rap og er sikret penge uanset om de flopper eller ej. Så må man bare håbe de vender tilbage i storform, når de nu er klar.
  Selv om "penge" og "mainstream" er fy ord i hip hop, så bliver man fandme også nød til at betale sine regninger og leve sit liv, med børn og familie. Fuck det hvis jeg fik tilbudt et par millioner for at rose Nick og Jay til skyerne på denne her blog, så ville jeg fandme gøre det... Og jeg er overbevist om at enhver rapper, ville gøre det samme. Fuck et sidespor, ha ha... håber overhovedet det giver mening.

  Peace
  tba

  SvarSlet