tirsdag den 6. februar 2007

En français, s'il vous plait

Nu befinder jeg mig i den heldige (nogen vil mene uheldige) situation at jeg er halv fransk, det betyder at jeg altid har interesseret mig meget for fransk rap.
Efter en del samtaler med folk om fransk rap, er jeg nået frem til at de fleste tror at det eneste franske rap der findes er IAM, IAM og øh... IAM. Det er lidt vildt når man tænker på at den franske rap scene er den næststørste i verdenen. (så må i selv gætte hvilket land der er størst)

Dette indlæg vil være det første (og måske sidste) jeg skriver om fransk rap... Jeg har nemlig besluttet at lade jer bestemme hvorvidt i vil have mere af det franske. Jeg kan ikke se nogen grund til at skrive indlæg om fransk rap, hvis der ikke er nogen som gider læse dem. Derfor vil jeg fremlægge følgende forslag:

Skriv en kommentar om hvorvidt i vil have mere fransk rap eller ej, så vil jeg lade dette indlæg stå i et par dage (så alle får en chance for at komme med deres mening). Hvis der er nok mennesker som vil have fransk rap, så får i det. (dette er også et plat forsøg på at få flere folk til at krive kommentarer på bloggen... men hey, alle kneb gælder)

Nu skal jeg jo ikke glemme at give jer noget musik, så i kan beslutte jer. Jeg har valgt at give jer en opsamlings CD fra 1997 som hedder "Invasion". På daværende tidspunkt samlede "Night & Day records" alle de største navne fra den franske undergrund, og sammensatte en plade som i Frankrig bliver anset som en klassiker.

Tryk her for at hente: Various Artists - Invasion

14 kommentarer:

 1. Yo, det lyder faktisk meget fedt.. Selv om jeg kun fatter en 20.-del af det der bliver rappet. Fransk rap har faktisk altid lydt godt i mine ører. Den eneste french rappa jeg lige kan komme på, er Booba... Mener han lavede noget lort en gang sammen med Tony Parker (Eva Longoria's mand)

  SvarSlet
 2. Yo keep em coming ! jeg er en af dem der er så nede med saian supa crew ! (ihvertfald deres 2 første albums) men no doubt keep em coming ..

  SvarSlet
 3. Det er nice stuff! - som altid, fristes man til at sige.

  SvarSlet
 4. yeah, det´ cool..

  SvarSlet
 5. Yeah mere fransk rap, tak!!
  det holder hele vejen..
  Gerne noget solo fra Akhenathon. Han er en dope rapper!

  SvarSlet
 6. helt sikkert! kender kun saian supa crew og IAM! også det fra taxi filmene! Men det er også mega sprødt, så bare kom med det!

  SvarSlet
 7. trucker > Er det ikke IAM der er på Taxa soundtracket? (:

  Jeg synes det er dope. Bliver hurtigere træt af det end amerikansk, men det er måske bare fordi jeg ikke fatter et ord af hvad de siger..

  SvarSlet
 8. RevolutionaryButGangsta9. februar 2007 kl. 15.36

  Det lyder herre fedt.. det er bare syndt jeg ikke forstår en skid af det :(

  SvarSlet
 9. Yieeah! Masser af fransk rap! Jeg er nok en af de få, der synes at fransk rap generelt er federe at lytte til end amerikansk. Selvom jeg elsker rap på dens originale sprog, så er der bare noget ved det franske sprog der gør at det lyder for sindsygt. Jeg lytter til en del forskelligt fransk rap bl.a Ideal J, Saian Supa, Rim-K og selvfølgelig IAM.Nummeret
  "cherche pas a comprendre" er et af de vildeste tracks jeg nogensinde har hørt, flow mæssigt!!

  SvarSlet
 10. Hey TBA

  Først og fremmest: Lækker blog! og fedt med det franske indslag. Det skader aldrig at få udvidet horisonten.
  Hvis du er velbevandret indenfor emnet må du meget gerne anbefale noget spansk rap, da mit kendskab begrænser sig til Orishas.

  SvarSlet
 11. Fransk hip hop er dope !
  Solaar Pleure med MC Solar ligger stadig i playlisten slevom jeg fatter hat af hvad han rapper :)

  SvarSlet
 12. Det er hermed vedtaget at der vil komme noget fransk rap en gang i mellem, jeg ved desværre ikke noget om Spansk rap man jeg har planer om at lave nogle indlæg med en masse rap fra alle mulige forskellige lande, og der vil Spanien komme ind over... Der vil helt sikkert komme noget Akhenaton på et tidspunkt.... Ja det er IAM som står bag soundtracket til den første Taxi film, men ikke til Taxi 2 og Taxi 3... Synes også at Solaar Pleure er et alt for sindsygt nummer.

  SvarSlet
 13. Der er nogle ting der erf obligatoriske at vide mht. fransk rap.

  www.skyrock.com - den bedste og nyeste franske mainstream rapmusik lige til dine ører...

  Eller kan nævnes de to producere Kore & Skalp der har sat en finger på urban genren i Frankrig gennem de seneste år.

  Ellers kan Kool Shen, Sinik, Rhoff, og specielt Sniper anbefales. Specielt Sniper har undertegnede en forkærlighed for pga. flow og musik, ikke så meget deres politiske tekster. Men da deres tekster ofte er politisk betonede har det da også fået Nicolas Sarkozy til blandt andet at nævne et par ikke så bekvemme ord ang. Sniper...

  SvarSlet
 14. Solar eneragy is the future for the planet.
  [url=http://www.solarcourses.org/]solar generators[/url]

  SvarSlet